Gå videre til innhold
Masse folk i farta!
Masse folk i farta!

Nyhet -

Høstaktiviteter

Høsten er en perfekt for morsomme og aktive opplevelser på fjellet. I Trysil finner man aktiviteter for hele familien, enten man vil på sykkel, til fots eller på hesteryggen. Se våre 10 tips til spennende høsthelger- og ferie i Trysil.

1. Stisykling for alle

Hvis du tror at stisykling ikke passer for deg så har du kanskje ikke vært i Trysil og syklet? Trysil har utviklet et helt unikt stisykkelprodukt. Lekne og morsomme stier venter på deg i Gullia - her er det stier og vanskelighetsgrader for alle. Har dere lyst på en pause er det bord og benker både i skogen og i sykkelparken GT Bike Park utenfor Gullia. Her finner dere også hopplinjer og en asfaltert pump track - kanskje pausen ikke blir så lang?

2. Magiske Magic Moose

Når teknikken sitter etter noen runder i Gullia kan du ta heisen opp og teste en av Nord-Europas lengste flytstier. I Magic Moose finner du syv kilometer med doserte svinger, spennende treelementer og herlig flyt helt ned til heisen igjen!

3. Sykkelheis

Sykkelheisen Fjellekspressen er åpen hver helg, lørdag til søndag, utover høsten, og i høstferien (uke 40) går heisen hver dag. Hvis du ikke er klar for å sykle nedover, kan et alternativ på toppen være den 13 kilometer lange Fjellrunden, som er en tilrettelagt sykkeltur rundt hele Trysilfjellet. Heisen tar også glade vandrere opp på snaufjellet. Heisen går til og med 14. oktober. 

4 . Topptur i høstfarger

For mange er høsten den beste tiden for toppturer. I Trysil har man tilrettelagt for familier ved å sette sammen ti anbefalte toppturer, Topp 10 Trysil. På hver topp kan man sjekke inn med appen DNT Sjekkut.  Til nå har det vært over 1600 innsjekkinger for toppturene i Trysil. Den mest populære toppturen i Trysil heter Skagsvola, og blir betegnet som Trysils svar på Beseggen.

Høst og hest

En ridetur på høsten er en opplevelse så tett på naturen som det går an. Ingen mygg og knott, og vepsen som surret rundt i sommer har dovnet. Det hviler en egen spenning og stemning i skogen på høsten, samtidig som det er en egen fred og ro, og en følelse av å være alene i villmarka. Møte med elg eller andre dyr og fugler er vanlige opplevelser på rideturer med Trysil Hestesenter.

Fortsatt grønn golfbane

På Trysilfjellet Golfbane er det golf for alle! Fra de yngste som hviner av fryd på den populære terreng minigolfbanen. Nybegynneren som slår sine første slag på drivingrangen. De mer erfarne som nyter en runde i klar høstluft på 18-hullsbanen, som er ranket som en av de bedre fjellbanene i Norge. Her er det plass til alle. Og lunsjen inntas gjerne på Cafè Arena.

Se opp for flyvende mennesker

Den populære klatreparken Høyt & Lavt Trysil, er absolutt verdt et besøk i høst. All klatring, bortsett fra banen for de aller minste, starter fra et 12 meter høyt tårn. Det er 6 klatrebaner i ulike vanskelighetsgrader, og til sammen 73 klatreelementer. Parken er åpen hver lørdag og søndag i høst, og hele uke 40 og 41. Første pass går fra 09.00 - 13.00 og andre pass går fra 13.30 til 17.30.

Matopplevelser

God mat er en viktig del av ferien, og i Trysil vil du ikke ha noen problemer med å finne både kvalitet, service og lokale retter. I høstferien finner du nesten 20 bike in, bike out spisesteder i sentrum, i fjellet, på Turistsenteret og i Fageråsen – både med utendørs- og inneservering. 

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22 eller e-post: gudrun.lohne@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge