Gå videre til innhold
Det er blitt syklet over 100.000 runder på Trysils bygde sykkelstier så langt i sommer. Foto: Fredrik Otterstad
Det er blitt syklet over 100.000 runder på Trysils bygde sykkelstier så langt i sommer. Foto: Fredrik Otterstad

Pressemelding -

Rekordbesøk for fjerde år på rad

For fjerde året på rad slår Trysil sine egne sykkelbesøkstall. Det er hittil i år syklet over 100.000 runder på tilrettelagte og bygde stier i Trysil, en økning på 20 prosent fra i fjor. Nå står enda flere sykkelnyheter på planen.

Varmebølgene har slått mot Norge i sommer, men det har ikke stoppet turister fra å velge Trysil og sykling. Det er nå syklet 102.405 runder i sykkelanlegget i Trysil, mot 85.590 på samme tid i fjor.

- Det har vært en fantastisk sommer i Trysil, med godt vær og mange glade gjester på besøk. Vi er svært godt fornøyd med den økningen vi har hatt i sykkelanlegget vårt så langt i sommer. Det gode sommerværet har ikke nødvendigvis vært helt optimalt for oss. Men at så mange velger fjellet fremfor stranda viser at vi har gjort noe riktig i forhold til sykkelsatsingen, sier Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef i Trysil.

Sykkelhotellet øker

Det er ikke bare sykkelanlegget i Trysil som opplever en økning i sommer. Flere overnattingssteder, aktivitetsbedrifter og butikker melder om mye besøk i sommer. Sykkelhotellet Radisson Blu Resort Trysil har en økning i antall gjestedøgn på 10 prosent i juni og juli.

- Vi har hatt en veldig bra sommer så langt i år. Gjestene våre er hovedsakelig familier som skal sykle. Men vi ser at mange også gjør flere aktiviteter når de her, som vandring, golf, klatrepark og fisking. I år har vi i tillegg fått veldig mange forespørsler hvor man kan bade i Trysil, sier Maria Åhgren, General Manager på Radisson Blu Resort Trysil. – Nå gleder vi oss veldig til resten av sensommeren og høsten. Vi har fått bygget ut Radisson Blu Bike Park og sykkelgjestene våre får dermed et enda bedre sykkeltilbud rett utenfor døra.

Investerer 3 millioner i 2018

Trysil har hittil investert 16 millioner kroner i sykkelprosjektet sitt. Totalt vil de ha investert 19 millioner kroner i prosjektet når 2018 er ferdig.

- Vi er bare litt over halvveis i vårt utviklingsprosjekt. Vi fortsetter å lansere sykkelnyheter i Trysil. I høst skal vi blant annet åpne enda to nye stier i Gullia, som begge får helt nye og spektakulære sykkelelementer. Vi kommer også til å starte utviklingen av et nytt sykkelområde i Fageråsen. Det blir høyfjellssykling på sitt beste. I høst åpner vi en blå sykkelsti her, som vi tror mange hytteeiere i dette området vil sette stor pris på, forteller Sanaker Lohne.

En god høst i sikte

Høsten er tradisjonelt sett en periode med veldig mange gjester i Trysil. Fjellet er på sitt vakreste, det er perfekte temperaturer for aktiviteter og er det er flere arrangementet som står på trappene i Trysil.

- Nå rigger vi oss klare til å ta i mot høstgjestene. Hvis vi ser på statistikken fra i fjor er vi bare halvveis i sykkelsesongen. Vi forventer mange aktive familier til Trysil i tiden fremover, sier Sanaker Lohne. 

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22 eller e-post: gudrun.lohne@trysil.com eller Maria Åhgren, General Manager på Radisson Blu Resort Trysil på telefon 46 91 84 63 eller e-post: maria.aahgren@radissonblu.com.  

Emner

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 40 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 40 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge