Gå videre til innhold
Reiselivet i Trysil går nok en jul- og nyttår med restriksjoner i møte, men gjør seg nå klare til å ta i mot julegjestene. Foto: Jonas Sjögren
Reiselivet i Trysil går nok en jul- og nyttår med restriksjoner i møte, men gjør seg nå klare til å ta i mot julegjestene. Foto: Jonas Sjögren

Nyhet -

Magisk jul og nyttår i Trysil – dette gjelder nå

I Trysil rigger de seg til jule- og nyttårsfeiring i fjellet. Magiske utendørsopplevelser venter, og det tilrettelegges for at gjestene skal føle seg trygge i Trysil. Se hva som gjelder i Trysil i jula.

Reiselivet i Trysil går nok en jul- og nyttår med restriksjoner i møte. Dette er kritisk for mange aktører i Trysil. Men til tross for restriksjoner gjør man seg nå klare for å ta i mot julegjestene. Trysil har nå god erfaring i forhold til smittevern, og de følger til enhver tid regler, råd og anbefalinger fra myndighetene. 

- Nå gleder vi oss til å ønske julegjestene våre velkommen til Trysil. Vi tror at mange setter pris på å komme seg på fjellet nå, og være ute. Utendørsaktiviteter ses på som trygt, og ikke minst det er godt for folkehelsen, sier Olve Norderhaug, konstituert daglig leder i Destinasjon Trysil. - Vi gjør vår jobb med å sørge for å holde godt smittevern, og så forventer vi at gjestene våre gjør sitt med å holde avstand, bruke munnbind og holde seg hjemme hvis de blir syke. 

 
Gode forhold i skianlegget 
Skianlegget er åpent som vanlig, og det er gode forhold i bakken. Fredag 17. desember åpner H1 Høgekspressen, F7 Stormyra, F13 Myrsnipa og T4 Fryvil. T5 Tussi åpner lørdag 18. desember, det samme gjør nedre del i Blåparken åpner med blant annet tre hopp.


Det anbefales å bruke munnbind i i heiskø og i heis der én meter ikke kan overholdes. Det oppfordres til å kjøpe SkiPass, bestille skitime og skiutleie på forhånd. Det er ikke bare lønnsomt, man bidrar også til å redusere kø på plass.

Langrenn


I tillegg til 6,5 km preparerte løyper på Trysilfjellet Arena har det også blitt preparert løype fra Skihytta-Grønskaret og deler av hytteområdet i Fageråsen. Det er fortsatt litt lite snø, så disse løypene vil ikke bli preparert hver dag. Det har også blitt preparert en lengre strekning på Ole-G vegen, som går ut fra Trysilfjellet Arena.

Bredt tilbud med spisesteder og take-away

I Trysil finner man et bredt tilbud av spisesteder enten man vil spise lunsj, middag eller bare kose seg med kaffe og kakao. 

- Vi tilrettelegger for en trygg matopplevelse på våre spisesteder. Det er mulig å holde én meter avstand til andre som ikke er i samme følge. De fleste serveringssteder tilbyr bestilling via app eller QR-kode som kan gjøres når man sitter ved bordet, forteller Norderhaug.

Det er innført nasjonal skjenkestopp som innebærer at det ikke er tillatt å servere alkohol. Tiltakene varer i fire uker fra 15. desember. Husk at det er munnbindpåbud på spisestedene i Trysil.

Vil man heller spise måltider hjemme på hytter eller leiligheter så tilbyr mange spisesteder i Trysil både take-away og catering. 

Spennende utendørsopplevelser


I Trysil er det mange utendørsopplevelser å velge mellom. Aktivitetsbedriftene tar smittevern på alvor. Hva med å prøve kanefart, guidet trugetur, sledehundtur eller rett og slett bli bedre på ski med en skiinstruktør?

Handle lokalt

Det oppfordres til å gjør julehandelen i Trysil. Her finner man mange dagligvarebutikker, både nede i Trysil sentrum, men også på Høyfjellssenteret og ved Turistsenteret. Dagligvarebutikkene har lange og gode åpningstider slik at man får spredt trafikken på butikkene så godt som mulig. 


I Trysil sentrum og på Mosanden finner man også mange koselige butikker hvor man kan handle inn de siste julegavene dine, eller kanskje sjekke ut romjulssalget?

For mer informasjon, ta kontakt med: 

Gro Kveldro Bruksås, PR- og markedsansvarlig i Destinasjon Trysil, e-post: gro@trysil.com/telefon 46 82 66 74 eller Olve Norderhaug, konst. daglig leder i Destinasjon Trysil, e-post: olve@trysil.com/telefon 99 24 23 05.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge