Gå videre til innhold
Skiskolen i Trysil passerte 20.000 elever – ny rekord

Nyhet -

Skiskolen i Trysil passerte 20.000 elever – ny rekord

Trysilguidene, som driver skiskolen i Trysil, har hatt en rekordbra sesong. I de travleste periodene har skiskolen undervist over 2.000 elever i uka.

Populært med privatundervisning 

Å gå i skiskole er for veldig mange en naturlig del av skiferien. Noen elever er nybegynnere, men langt fra alle, ifølge daglig leder Eva Ruder Thorén i Trysilguidene.

- Vi opplever at stadig flere erfarne skikjørere oppsøker oss og vil bli enda bedre. Det kan være finpussing av carvingsvingen, lære mer om hvordan du kjører offpiste eller få generelle teknikktips. Over halvparten av våre elever i vinter har valgt privatundervisning, som er økning på 15 prosent. Øvrige elever velger gruppeundervisning, sier hun.

Flere nordmenn på skiskole

Vinterferien er den travleste perioden. I uke 7 hadde Trysilguidene 2.400 elever og 100 skilærere på jobb. Det er høye og ikke minst veldig hyggelige tall, ifølge Ruder Thorén.

- Nå har vi akkurat lagt en travel påske bak oss. Fortsatt er det flest dansker som går på skiskole,  foran svenskene. Men det er ekstra gledelig at det er flere og flere nordmenn som ser behovet av å gå skiskole, selv om de er "født med ski på bena". Engelskmenn er også en økende elevgruppe i Trysil, sier hun.

Femdoblet elevantallet

Trysilguidene startet opp skiskolen i Trysil vinteren 1992/93 og hadde 4.000 elever første sesongen.

- Nå har vi femdoblet elevantallet og det er vi stolte over. Hvorfor? Jo, det handler om langsiktig jobbing og levere et bra produkt som gjør at flere og flere kommer tilbake for å lære noe nytt, sier Ruder Thorén.

Trysilguidene omsatte i fjor for 23,6 millioner kroner og forventer en økning på om lag 3 millioner inneværende år. SkiStar eier 35 prosent av Trysilguidene, Uffe Ruder, Eva Ruder Thorén og Patrik Johansen eier resten av aksjene.

For mer informasjon, ta kontakt:

Eva Ruder Thorén, daglig leder i Trysilguidene, mobil: +47 992 80 108 eller e-post: eva@trysilguidene.com.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge