Gå videre til innhold
Flere toppløpere er klare for årets Trysil Skimaraton. Foto: Hans Martin Nysæter
Flere toppløpere er klare for årets Trysil Skimaraton. Foto: Hans Martin Nysæter

Pressemelding -

Flere vil gå Trysil Skimaraton – økning på 13 prosent

Snøen har lavet ned i Trysil de siste dagene. Samtidig har påmeldingene til Trysil Skimaraton strømmet inn. 15. februar er det klart for det som kan bli et rekordstort skirenn i Trysil.

Selv om det har vært lite snø på Østlandet de siste ukene så har løypene til Trysil Skimaraton hatt over en meter snø på de høyeste punktene den siste tiden.

- Det er knallgode forhold i løypene våre nå, sier Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton. – I tillegg har det kommet 40 nye cm med snø de siste dagene. Nå melder det også kaldere, så det det er ingen tvil om at forholdene under årets renn blir veldig bra.

Toppløpere melder sin ankomst

Trysil Skimaraton er i år en del av av Visma Ski Classics Challengers-serien. Det kan være årsaken til at det i år er ekstra trykk i påmeldingene til rennet.

- Vi har 13 prosent flere påmeldte til rennet sammenlignet med samme periode i fjor. Og det er flere toppløpere blant disse, forteller Haugen. - Andreas Nygaard fra Team Ragde Eiendom har meldt sin ankomst. Dette er virkelig en toppløper, som er tidligere vinner av både Vasaloppet og Birken. Han vant Ski Classics sammenlagt i fjor og ligger på fjerdeplass i Visma Ski Classics pr. nå.

- I år er det også flere utenlandske løpere som har meldt seg på. Alt tyder på at det blir rekordmange svenske løpere. Det kommer også en delegasjon med ni italienske løpere. Videre er det en god del dansker påmeldt, samt deltakere fra både England og Tyskland, forteller Haugen.

Pengepremier til de beste løperne

Trysil Skimaraton kan ikke bare skilte med fantastiske skiforhold. Det er også muligheter for å ta med seg en bra pengepremie til de beste løperne.

- I fjor tok Emilie Kongsten ny løyperekord i dameklassen med tiden 2:11:28. Løyperekorden i herreklassen står fra 2017, og ble satt av Karstein Johaug Jr. Får vi de forholdene som vi tror vi får, er det gode sjanser for nye løyperekorder. Og vinnerne kan få med seg hele 9000 kroner dersom blant annet løyperekorden slås, sier Haugen.

Fortsatt populært med halvmaraton

Det er noen år siden Trysil Skimaraton innførte halvmaraton, og det er også en veldig populær distanse.

-Trysil Skimaraton skal være et turrenn for alle type løpere, alt de mest aktive til barn og ungdom. De minste kan delta på skisprinten vår, forteller Haugen. – Det blir en skifest i Østby 15. februar. Og melder man seg på innen 5. februar er det penger å spare.

For mer informasjon, ta kontakt med

Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton, telefon 95 02 90 63 eller e-post kontaktoss@trysilskimaraton.org. 

Emner

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 61 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge