Gå videre til innhold
Populært med tidlig start på langrennssesongen i Trysil. 4. november åpner de 5 km med langrennsløyper. Foto: Jonas Sjögren/Destinasjon Trysil
Populært med tidlig start på langrennssesongen i Trysil. 4. november åpner de 5 km med langrennsløyper. Foto: Jonas Sjögren/Destinasjon Trysil

Pressemelding -

Nå åpner langrennssesongen i Trysil

4. november åpnes 5 kilometer med langrennsløyper, samt en komplett skiskytterarena i Trysil, på snø fra i fjor. Det er åttende året på rad at Trysil tilbyr sultne langrennsinteresserte et treningstilbud før natursnøen er på plass. Tilbudet er populært både blant mosjonistene og idrettslag.

Trysil begynner å få god erfaring med så kalt tidligsnø. Fredag 4. november åpner de 5 kilometer med løyper på langrenns- og skiskytterarenaen med snø som ble produsert i fjor vinter. Snøen har ligget lagret under et lag med flis og på termofrost som ligger i bakken på snølagringsplassen.


- Vi har gjort noen endringer på tidligsnø-produktet i år. Blant annet har vi valgt å åpne langrennsløypene en uke senere i år, for å sikre best mulig kvalitet på produktet, forteller Torbjørn Amdal, konstituert daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag. – Vi legger en litt tykkere såle enn vi først hadde tenkt på grunn av mildværet som er nå. Vi har tro på at løypene vil holde seg bra frem til vi får kuldegrader og natursnø. I tillegg er det gjort oppgradering på arenaen med bedring skilting i løypene. Det vil gjøre langrennsarenaen tryggere for alle som trener der.

Populært tilbud for mange

Trening på tidligsnø er populært tilbud i Trysil både for privatpersoner, langrennsgrupper og landslag. I år ser Trysil også en økning på bestillinger fra internasjonale langrennsinteresserte, som ikke har vært her de siste årene på grunn av koronarestriksjoner.

- Det er veldig gøy at vi kan bidra til at flere får muligheten til å starte skisesongen tidlig hos oss i Trysil, sier Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonssjef for SkiStar Trysil. – Flere av de internasjonale gjestene kommer tilbake denne helgen, og ikke minst de svenske gjestene. Mange velger å bo på Radisson Blu Resort Trysil, som ligger rett ved langrennsarenaen.

Perfekt for både rolige trening og hardøkter

En av dem som legger treningen på tidligsnø i Trysil er Stian Berg, som går for Team Kaffebrenneriet og satser på Ski Classics løp i vinter.


- Grunnen til at jeg velger Trysil på tidligsnø er første og fremst tryggheten i at jeg vet hva jeg får. Det er alltid nok snø, og lengden på 5-6 km hvor det legges snø i både en slakere trasé og i en kupert konkurransetrasé muliggjør all slags trening - perfekt for rolig trening eller hardøkter i oppstartsfasen på snø, forteller Berg.

Helårsdestinasjonen

Tilbudet med tidlig start på langrennssesong fyller senger i en periode hvor det historisk sett har vært veldig stille.

- Tidligsnø er en viktig faktor for å skape en mer bærekraftig helårsdestinasjon, forteller Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil. – Vi har akkurat avsluttet en god sykkelsesong, og går rett inn i vintersesongen med en periode tidligsnø før skibakkene åpnes.

Fakta om tidligsnø i Trysil

I perioden 4. november til 18. desember 2022 tilrettelegger vi med 5 km med løyper for trening på langrennsarenaen Trysilfjellet Arena. Løypene har høy kvalitet og følges opp nøye i hele perioden. I denne perioden er det en treningsavgift for bruk av langrennsarenaen. Se mer om priser her.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Torbjørn Amdal, konstituert daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag, på telefon 40 09 79 59 eller e-post: t.amdal@trysil.com eller Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil, på telefon 90 73 23 08 eller e-post: ida@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge