Gå videre til innhold
Trysilrittet skaper folkefest i Trysil sentrum.
Trysilrittet skaper folkefest i Trysil sentrum.

Pressemelding -

Ny sykkelfest i Trysil

I Trysil står sykkelhøydepunktene i kø i sommer. Ikke før de har avsluttet terrengsykkelfestivalen Utflukt, som ble utsolgt for andre år på rad, går de inn i en ny helg med flere sykkelarrangementer. Deltakerne på årets Trysilrittet vil trolig konkurrere på tidenes beste sykkelstier. 

Trysil Bike Festival er inne i sin andre uke. Festivalen har så langt vært en suksess med over 1000 stisyklister på plass i helgen som var, og nesten 50 ungdommer på Terrengsykkel Ungdomscamp denne uken. De tilrettelagte stiene i Trysil er så langt i år syklet 16 600 runder, og den nye 7 kilometer lange flytstien, Magic Moose, ble i helgen syklet hele 3000 turer.

- Vi har hatt en fantastisk start på årets sykkelsesong. Det er flere enn samme periode i fjor, som har syklet på de tilrettelagte stiene våre så langt i år. Vi har allerede lansert to nye sykkelstier, som har fått veldig god mottakelse. Lucky Ducky har allerede rukket å bli en storfavoritt blant våre yngste gjester. Vi har også fått utrolig mange gode tilbakemeldinger på nylanseringen, Magic Moose, som nå faktisk er en av Nord-Euorpas lengste flytstier, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Knallforhold i Trysil

Nå går Trysil mot nok en sykkelhelg. I dag braker Trysilrittet løs med topprittet først ut. Der skal de tøffeste bryne seg på 917 høydemetrene opp til toppen av Trysilfjellet. På lørdag er det duket for hovedrittet Trysilrittet 75, som er et terrengritt på 75 kilometer rundt Trysilfjellet.

- Vi er veldig klar for årets Trysilrittet. I år har vi værgudene på vår side. Det er meldt nydelig vær og stiene er tørre og fine. Det vil være gode seedingsmuligheter til Birkebeinerrittet, CykelVasan og Grenserittet i år, forteller rittleder Olve Norderhaug.

Sykkelshow med Norgesmester i trial

Trysil Bike Festival avsluttes søndag 2. juli med familiedag i Gullia, hvor blant annet den nybakte Norgesmesteren Eirik Ulltang skal holde et forrykende sykkelshow.

- Familiedagen i Gullia blir en perfekt avslutning på to uker med sykkelfest i Trysil. Her blir det morsomme aktiviteter for både store og små syklister. Det blir blant annet Lucky Ducky-rittet for de aller minste hvor alle barn får premie, anderace hvor hovedpremien er en GT-sykkel for barn, sykkelkurs og mulighet for å teste sykler fra MTB Sweden, sier Sanaker Lohne. - Hvis du fortsatt ikke har fått med deg våre tilrettelagte sykkelstier- og parker, så bør du ta turen til Trysil og Gullia på søndag.  

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22 eller e-post: gudrun.lohne@trysil.com eller Olve Norderhaug, rittsjef for Trysilrittet, telefon 99 24 23 05 eller e-post: olve@trysil.com.

Related links

Emner

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 25 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 20 km tilrettelagte sykkelløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge