Gå videre til innhold
Trysil lover gode langrennsforhold 29. oktober.
Trysil lover gode langrennsforhold 29. oktober.

Pressemelding -

Rekordbestilling på langrennsarenaen i Trysil

Det er andre året Trysil tilrettelegger for en tidlig start på langrennssesongen, og det har blitt et svært populært tilbud. Det er en måned igjen til langrennsløypene står klare, og aldri har så mange forhåndsbestilt treningstid på langrennsarenaen i Trysil.

En av de beste i Skandinavia

29. oktober åpner Trysil seks kilometer med langrennsspor. I år er traseen bredere, noen som gjør at Trysil kan tilby to klassiske spor pluss skøytespor i midten. Det betyr at Trysil har et av de beste tilbudene i Skandinavia for de som vil starte langrennssesongen tidlig på snø. Det er det mange som har fått med seg.

- Vi har hatt et veldig trykk på bestilling av treningstimer på langrennsarenaen. Det er allerede booket 8600 treningsdager på Trysil-Knut Arena i tidligsnø-perioden, som går fra 29. oktober til 15. desember. Det er en økning på hele 72 % sammenlignet med fjoråret, forteller Torbjørn Amdal, daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag. – Men det er ikke snakk om noe kapasitetsproblem. Vi har god plass til flere.

Mer snø gir bedre kvalitet

Utviklingen av langrennstilbudet er en del av Trysils satsning på å tilrettelegge for idrettslag og treningsgrupper. I 2014 gikk Trysil til innkjøp av et høyteknisk snøproduksjonsanlegg på langrennsarenaen. I 2015 startet de prosjektet med å lagre snø over sommeren for å få til en tidlig start på langrennssesongen.

– Det ble produsert 30 000 kubikkmeter med snø i år, 5000 mer enn i fjor. Det vil si at vi har mer snø å disponere på de seks kilometerne med langrennsspor i år. I tillegg til en bredere trasé så vil vi legge en tykkere såle på en 40-50 cm. Det vil gi et godt grunnlag gjennom hele langrennssesongen, sier Amdal.

Bike out og ski in

I dag ligger snøhaugen godt isolert av 2500 kubikkmeter med celluloseflis. Målinger gjennom sommeren viser at snømengden holder forventet stand.

– Mandag 24. oktober starter vi utkjøringen av snøen. Det er mye som skal koordineres og mange maskiner i sving i dagene frem mot åpningen. Lørdag 29. oktober skal løypene stå klare og nypreparerte. Er du heldig kan du både spille golf, sykle og gå på langrenn den helgen, smiler Amdal.

Kan vinne treningssamling for et helg lag

For å sette ekstra fokus på en tidlig start på langrennssesongen kjører Trysil en konkurranse hvor et langrennslag på opptil 52 personer kan vinne treningssamling i Trysil, selvfølgelig på snø.

- Laget som vinner får boltre seg på ei storhytte fra 28. til 30. oktober, som ligger like ved langrennsarenanen. Vi har fått Anita Moen med på laget, som skal holde et motiverende treningsforedrag. Laget får selvfølgelig være først ut i langrennssporet 29. oktober, og trene gratis på arenaen hele helgen. Alt ligger til rette for å legge et godt grunnlag for kommende sesong for et heldig lag, sier daglig leder i Destinasjon Trysil, Gudrun Sanaker Lohne. - Jeg vil oppfordre alle lag til å delta på iskisporet.no. Men fort dere, konkurransen avsluttes allerede 7. oktober. 

For mer informasjon:

Ta kontakt med Torbjørn Amdal, daglig leder i Trysilfjellet Utmarkslag, telefon 95 98 84 02/t.amdal@trysil.com eller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22/gudrun@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper, en unik satsing på stisykling og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal og helårlig destinasjon. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge