Gå videre til innhold
På langfredag var det rekord i antall gjester i Norges største skianlegget , Trysil.
På langfredag var det rekord i antall gjester i Norges største skianlegget , Trysil.

Pressemelding -

Rekordpåske i Trysil

Trysil har lagt bak seg en rekordpåske på mange måter. Det har vært både rekord i antall gjester i skianlegget (langfredag) og rekord på snømengde og antall soldager i påsken.

Trysil har, som resten av Østlandet, lagt bak seg tidenes påske. Alt har klaffet. Kalde netter har gitt helt perfekte skiforhold for de om lag 60 000 påskegjestene som har vært i Trysil.

- Vi har rett og slett hatt en drømmepåske. På langfredag hadde vi rekord på antall gjester i skianlegget på en dag i alpinanleggets over 50 års levetid. Da var det omtrent 15 200 betalende skigjester i anlegget. I tillegg kommer alle barn under 7 år, som kjører gratis hos oss, forteller Turid Backe-Viken, salgs- og markedsansvarlig i Skistar Trysil. – Til tross for rekordantall i bakkene tok heisene unna alle skigjestene raskt og trafikken spredde seg rundt i fjellets 68 bakker. Det var bare blide skikjørere å se.

Trysilguidene, som driver skiskolen i Trysil, har også hatt rekordmange i skiskolen denne påsken. Hele 1687 elever har vært på skiskole i Trysil i påsken, mot 1338 skiskoleelever i 2017.

Fulle hotell

Overnattingsaktørene i Trysil har hatt så godt som fulle senger i påsken. De to resorthotellene på hver sin side av fjellet har en blandet miks av gjester fra både Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland og England.

- Vi har hatt en solid økning på 12 prosent i antall gjestedøgn i år, sammenlignet med fjorårets påskeuke. Vi har hatt så godt som fullt belegg på begge resorthotellene påskeuken, sier Maria Belin, salgs- og markedssjef på Radisson Blu Resort Trysil.

Ringvirkninger til hele Trysil

Det er ikke bare skianlegget og overnattingsstedene som har fått merke den fantastiske påsken i Trysil. Ringvirkningene til restauranter, aktivitetsbedrifter og handelsnæringen er store.

- Påskegjestene er flinke til å benytte fasilitetene i Trysil. De gjør påskehandelen i Trysil noe som gjør at for eksempel Kiwi Trysilfjellet fikk en økning på 16 prosent i omsetningen sin, sammenlignet med påsken i fjor. Det er veldig bra. Aktivitetsbedriftene våre melder også om økning i antall gjester på for eksempel kanefart og på sledehundturer, forteller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil. – I år kan det også virke at enda flere påskegjester har spist påskemiddagen sin ute på restaurant. Kanskje det fine været har gjort at flere vil bruke mest mulig tid ute, og ikke inne på kjøkkenet for å lage mat.

I tradisjon tro har Knettsetra kjørt utekonserter gjennom hele påsken. Det har vært mellom 3500 og 4500 personer på disse konsertene. Knettsetra, som er en av Trysils mest populære lunsjsted, melder også om en økning i omsetningen på 30 prosent, sammenlignet med fjoråret.

Svenskepåske og vårskikjøring

Påsken er langt fra over i Trysil. Denne uken har svenskene påskeferie. 90 prosent av gjestene i anlegget er nå svenske. Uken etter kommer engelskmenn og tyskere.

Tre uker med påskeferie i Trysil

- Vi skal ta i mot påskegjester både denne og neste uke. De kan forvente seg fantastiske skiforhold. I år kommer det til å være drømmeforhold i anlegget helt til vi stenger i slutten av april, sier Backe-Viken. - I tillegg til fantastisk vårskikjøring skjer det mye i skianlegget fremover. Neste helg er det NM i Master Alpin, og så er det sesongavslutning gjennom to helger med Trysilsmellen 19. til 22. april og Trysil Winter Final 26. til 29. april. Nå er det muligheter for å få seg en skikkelig drømmeferie på ski, det er både billigere, varmere i været og litt mindre folk i anlegget.

For mer informasjon, ta kontakt med

Turid Backe-Viken, salgs- og markedsansvarlig i Skistar Trysil, telefon 992 80 071 eller e-post: turid.viken@skistar.com, eller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22 eller e-post: gudrun.lohne@trysil.com. 

Emner

Tags

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 40 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 40 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Pressekontakt

Gro Kveldro Bruksås

Gro Kveldro Bruksås

Pressekontakt PR-ansvarlig +47 46 82 66 74
Gudrun Sanaker Lohne

Gudrun Sanaker Lohne

Pressekontakt Turistsjef, daglig leder Destinasjon Trysil +47 48 15 18 22

Relatert materiale

Relaterte nyheter