Gå videre til innhold
Den snørike vinteren er nok en av årsakene til at Trysil nå ser ut til å få en økning på 20 prosent i kommersielle gjestedøgn den første påskeuka.
Den snørike vinteren er nok en av årsakene til at Trysil nå ser ut til å få en økning på 20 prosent i kommersielle gjestedøgn den første påskeuka.

Pressemelding -

Tre uker med påskeferie i Trysil

Påsken står for tur og i Trysil venter tre uker med påsketurister. Først er det nordmenns og danskenes påskeferie, så kommer svenskene og siste uke fylles Trysil opp med engelskmenn og tyskere.

I Trysil forventer man storinnrykk i påsken. Den snørike vinteren er nok en av årsakene til at Trysil nå ser ut til å få en økning på 20 prosent i kommersielle gjestedøgn den første påskeuka, sammenlignet med fjoråret. I tillegg er det forventet at hyttetryslingene som vanlig inntar hyttene sine i påsken. Noe som understøttes av NHO Reiselivs «påskegallup», som sier at 7 av 10 av de som reiser bort i påsken reiser på hytta.

Se NHO Reiselivs påskeundersøkelse

- Det er stort sett familier på ukesopphold som legger påsken i Trysil. Vi forventer at det vil være opp mot 60 000 gjester i Trysil den første påskeuka, sier Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef i Trysil.

Se tips til hva man kan gjøre i Trysil i påsken

Nytt påskefenomen i Trysil

Trysil har i alle år satset på internasjonale gjester for å få jevnt med besøkende gjennom hele vintersesongen. Vinterferien har de siste årene spredt seg på tre uker, siden de ulike nasjonalitetene har ferie på ulikt tidspunkt. Nå har samme fenomen skjedd rundt påsken. Trysil tar imot påskegjester fra ulike nasjonaliteter gjennom tre uker.

- I Trysil har vi i mange år hatt to uker stappfullt med påskegjester, men i år er det faktisk tre uker. I uke 13 er det fleste nordmenn og dansker her. Så er det den tradisjonelle «svenskepåsken» uken etter og i uke 15 kommer engelskmenn og tyskere, forteller Sanaker Lohne. - Og engelskmenn skal på skiskole, så i år er denne uken en av de største ukene gjennom vinteren for Trysilguidene. De trenger nærmere 100 skilærere på jobb!

Vårskikjøring best i Trysil

Engelskmenn har virkelig oppdaget Trysil og de utgjør 30 prosent av gjestmiksen på de to Radisson Blu resorthotellene i uke 13. I uke 15 utgjør de 46 prosent.

- Vi har jobbet aktiv mot det engelske markedet i flere år. I det siste har vi hatt fokus på vårskikjøring og den fantastisk lange sesongen vi har i Trysil. Her er det fine forhold helt ut april, til forskjell fra alpedestinasjonene. Det kan se ut som at dette budskapet har nådd frem, sier Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i Skistar Trysil.

- Nå gleder vi oss til å ta imot gjestene til det som mest sannsynlig kommer til å bli en av tidenes beste og mest snørike Trysil-påske. Vi har et tettpakket påskeprogram med Valle-show for barna, konserter, NM i Snowboard og mange flere aktiviteter, forteller Backe-Viken.

I Trysil fortsetter skisesongen i aller høyeste grad etter påsken.

- Etter påsken går det slag i slag frem mot sesongavslutning med Trysilsmellen 19. til 22. april og Trysil Winter Final 26. til 29. april. Vårskikjøringen i Trysil er fantastisk, smiler Backe-Viken. 

For mer informasjon, ta kontakt med

Turid Backe-Viken, salgs- og markedsansvarlig i Skistar Trysil, telefon 992 80 071 eller e-post: turid.viken@skistar.com, eller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22 eller e-post: gudrun.lohne@trysil.com. 

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 40 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 40 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge