Gå videre til innhold
I Trysil starter langrennssesongen igjen 27. oktober - garantert!  Foto: Hans Martin Nysæter
I Trysil starter langrennssesongen igjen 27. oktober - garantert! Foto: Hans Martin Nysæter

Pressemelding -

Sikrer tidlig start på langrennssesongen

Nå pakker Trysil inn årets snø for å sikre tidlig start på langrennssesongen. Allerede 27. oktober er de igjen klare for å åpne 6,5 kilometer med langrennsspor. Et tilbud som har hatt en vekst i antall treningsdager på 34 prosent de tre siste årene.

34 000 kubikkmeter snø er produsert på langrennsarenaen gjennom vinteren. Nå dekkes denne snøen med et tykt lag flis for å kunne pakkes opp igjen 27. oktober, så snart sykkelsesongen er ferdig i Trysil.

- Vi fortsetter satsingen vår på de som ønsker å starte langrennstreningen i oktober. I perioden 27. oktober til 15. desember opparbeider vi 6,5 km med løyper på langrennsarenaen vår. Et tilbud som har blitt svært populært. I perioden med «tidligsnø» har vi hatt en vekst i antall treningsdager på 34 prosent de siste tre årene, forteller Ola Gerhard Sørhuus, ansvarlig for tidligsnø hos Trysilfjell Utmarkslag.

Flere nyheter

Trysil har jobbet målrettet de siste årene for å bli en enda mer attraktiv destinasjon for treningsgrupper. Nå ser en at investeringer i eget snøproduksjonsutstyr ved langrennsarenaen, snølagring, nye traseer og tidlig oppstart gir resultater i økt antall treningsgjester. Gjestene kommer tilbake år etter år og mange booket årets opphold allerede ved fjorårets treningssamling.

- I år forlenger vi noen av løypene våre slik at gjestene får enda flere kilometer å trene på. Vi kommer også til å videreutvikle, i samarbeid med Norges Skiforbund, et teknikkområde som er spesielt populært for barn. Vi kaller det en XC-park, inspirert av sykkelparkene våre, forteller Sørhuus.

Fra sesong til sesong

Trysil får mange lovord fra treningsgrupper som legger treningssamlingene sine der. Det går både på kvaliteten på løypene, variasjonen i terrenget og bomuligheter rett ved langrennsarenaen.

- Det er gledelig at vi klarer å fylle Trysil med landslag og treningsgrupper i en periode hvor det tradisjonelt sett har vært veldig lite gjester hos oss, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. - I slutten av april avslutter vi en fantastisk vintersesong, og så gjør oss klare til å starte sykkelsesongen i slutten av mai. Når sykkelen pakkes bort i midten av oktober, graver vi fram snøen igjen for å lage 6,5 kilometer langrennsspor. Det er ingen tvil om at vi har klart å skape en helårsdestinasjon, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

For mer informasjon:

Ta kontakt med Ola Gerhard Sørhuus, Trysilfjell Utmarkslag, telefon 95 90 20 30/e-post: ola.sorhuus@trysil.com eller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22/e-post: gudrun.lohne@trysil.com. 

Related links

Emner

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 40 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 40 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Pressekontakt

Gro Kveldro Bruksås

Gro Kveldro Bruksås

Pressekontakt PR-ansvarlig Destinasjon Trysil +47 46 82 66 74
Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge