Gå videre til innhold
Herbert Nordrum, som Poppe i Fjols til fjells, er klar for urpremiere i Trysil. Foto: Lillian Julsvik
Herbert Nordrum, som Poppe i Fjols til fjells, er klar for urpremiere i Trysil. Foto: Lillian Julsvik

Pressemelding -

Skuespillerne fra Fjols til fjells inntar urpremieren i Trysil

Flere av skuespillerne fra filmen Fjols til fjells tar turen til Trysil for å delta på urpremieren 7. februar. Filmen skal vises ute på Knettsetra som ligger midt i Trysilfjellet. Det blir nemlig skino.

Det blir ingen tradisjonell premierevisning når den nye påskekomedien Fjols til fjells skal vises for første gang. Filmen ble spilt inn i Trysil i fjor vinter, og Norges største skisted har sikret seg den aller første visning. Det blir urpremiere og uteskino i Trysil 7. februar som arrangeres av Remember Entercard, Destinasjon Trysil og SkiStar Trysil. 

- Vi vil jo selvfølgelig vise filmen ute, på skino, når vi var så heldige å få urpremieren til Trysil. Men selv om premieren på Fjols til fjells blir ute så lover vi ekte premierefest, med både rød løper, pressevegg og skuespillere på plass, forteller Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i Skistar Trysil. – Men dresskoden er varme klær fremfor fine kjoler og smoking.


Flere av skuespillerne kommer tilbake til Trysil

Trysil har fått bekreftet at Herbert Nordrum, som har hovedrollen som Poppe i Fjols til fjells, skal være på plass under urpremieren. I tillegg kommer Anette Hoff, som spiller Pia, sjef for housekeeping, i denne påskekomedien og Christian Skolmen, den litt vanskelige hyttenaboen som blant annet bruker toalettfasiliteter til høyfjellshotellet der Poppe og Pia jobber.

- Det er veldig gøy at skuespillerne vil komme tilbake til Trysil og se filmen for aller første gang sammen med 800 skiturister i Trysil, sier Backe-Viken. – Salget av billettene er allerede i gang og vi forventer at det blir så godt som helt fullt på tunet til Knettsetra. I kinobillettene er det også inkludert et pledd, varm drikke og sjokolade, så vi legger opp til en herlig og unik kinoopplevelse i Trysil.

Skuespillerne og regissør Petter Holmsen blir intervjuet fra scena før filmvisningen.

Ny Fjols til fjells låt

Klovner i kamp har laget låt til Fjols til fjells-filmen, og før filmen skal vises på Knettsetra så får publikum høre og se musikkvideoen til den nye låten, som slippes i disse dager, og som spås som årets afterski-låt.

- Vi gleder oss enormt til å høre Fjols til fjells låten til Klovner i kamp, og ikke minst se musikkvideoen for første gang, sier Backe-Viken. – Disse guttene har levert kvalitetsmusikk i flere tiår, så vi tror det er snakk om en låt som kommer til å sette seg på netthinnen. Vi håper at de tar turen til Trysil i påsken for å fremføre låten live.

800 skinogjester

På Knettsetra er forberedelsene godt i gang til verdens første uteskino og urpremiere for Fjols til fjells.

- Det er ikke første gang vi har utekino her, men det er første gang vi har det på vinteren. Så det gir noen andre utfordringer enn hva vi har hatt tidligere. Men vi lover å være klare med sitteplasser til 800 personer fredag 7. februar. Vi må få ut afterskigjestene og rigge de siste forberedelsene, så slipper vi inn publikummet kl. 18.30 og filmen rulles i gang kl. 19.00, forteller for anledningen «kinosjef» og driver av Knettsetra, Bjarte Widgell.

Fakkeltog og premierefest

Etter urpremieren på Knettsetra blir det felles fakkeltog enten på ski eller på beina ned til turistsenteret igjen.

- Vi håper at så mange som mulig av skinopublikummet vil være med og kjøre fakkeltog etter filmen. Og etter fakkeltoget blir det en heidundrende premierefest på Taste, hvor både skuespillere, filmcrew, samarbeidspartnere og alle som vil er invitert. Det blir en fantastisk avslutning på urpremieren i Trysil, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Fjols til fjells har Norgespremiere 21. februar. Den vises på Trysil kino 21. og 22. februar kl. 18.00, og 23. februar kl.17.00. 

Fakta om filmen

Produksjonsselskap: Stig og Stein Studio

Produsent: Stig Hjerkinn Haug

Regi: Petter Holmsen

Manus: Karsten Fullu

Kinodistribusjon: Nordisk Film

Cast: Herbert Nordrum, Hedda Stiernstedt, Anette Hoff, Nils Vogt, Nader Khademi, Christian Skolmen, Janne Formoe, Bjarte Hjelmeland m.fl. 

For mer informasjon, ta kontakt med

Turid Backe-Viken, salgs- og markedsansvarlig i Skistar Trysil, telefon 992 80 071/e-post: turid.viken@skistar.com eller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 61 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge