Gå videre til innhold
Mange vil på en aktiv høstferie, og i Trysil er det sykling som gjelder. Foto: Ola Matsson/SkiStar Trysil
Mange vil på en aktiv høstferie, og i Trysil er det sykling som gjelder. Foto: Ola Matsson/SkiStar Trysil

Pressemelding -

Stadig flere velger Trysil for høstferien: Gode bookingtall rapporteres

I Trysil er forventningene til høsten stor. Overnattingsaktører melder om gode bookingtall i høstferien.

Med klare høstfarger og naturopplevelser er Trysil det ultimate reisemålet for familier som ønsker å nyte utendørsaktiviteter i høstferien.

- Høsten er populær i Trysil, og vi forventer mange gjester hit i uke 40 og 41. Det er hovedsakelig nordmenn som har høstferie i denne perioden. De fleste kommer til Trysil for å sykle på de tilrettelagte sykkelstiene i Trysil, både i fjellet og i det populære sykkelområdet Gullia. Fjellturer, ridning, klatrepark og golf er også populære høstaktiviteter i Trysil, forteller Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Gode tall foran høstferien

Overnattingsaktøren Trysilfjell.no er godt fornøyd med høstens bookinger.

- Helgene har hatt god oppslutning på alle våre tre overnattingssteder. Selvfølgelig er den nye Trysil Alpine Lodge svært attraktiv, med en helt unik beliggenhet midt i begivenhetenes sentrum og med nye fasiliteter for sykkel og "bike in & out", sier Bjarne Sletten, daglig leder i Trysilfjell.no. - Det er moro at også en del svenske gjester begynner å oppdage alle aktivitetsmulighetene i Trysil på høsten.

Bestiller i siste liten

I Trysil ser man en trend at mange bestiller ferien sin i siste liten.


- Trysil har nesten 13.000 kommersielle senger rundt Trysilfjellet, så vi har fortsatt god plass for de som booker høstferie i siste liten. Men for å sikre seg kan det være smart å bestille sykkelleie og andre aktiviteter i forkant av besøket, anbefaler Dyreng.

Arrangementshøst

Høstferien i Trysil byr også på flere store og små arrangement.

- Trysil Food Fest går fra 6. til 7. oktober og kan friste både med lokale og eksotiske smaker. Skjæraasendagene er en hel uke med kulturarrangement fra 30. september til 8. oktober med konserter, utstillinger, forfatterbesøk og mer. Av sykkelarrangement blir det kveldssykling med magisk stemning og lysshow i Gullia By Night 6. oktober, og så er det Woom Kids Cup 7. oktober for de aller minste syklistene, sier Dyreng.

Nyhet: Trysilpasset

For SkiStar sin del er dette den første høsten de kan tilby flere aktiviteter i Trysilfjellet. Eventyrparken, som åpnet i sommer, har blitt en populær attraksjon med Mountain Coaster, tubing, elektriske mini-gocarts og heisbaserte sykkelstier for de minste.


- I tillegg til Eventyrparken så går sykkelheisen Fjellekspressen hver dag i uke 40 og helgen i uke 41, forteller Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonsleder i SkiStar Trysil. – Vi har hatt trafikkrekord i heisen i sommer, noe som i stor grad skyldes de nye heisbaserte, sykkelstiene som åpnet i fjor. Heisen er også populær for de som går toppturer i Trysilfjellet.

Rett fra høst til vintersesong

Etter høstferien i uke 41 går Trysil nesten rett over i vintersesongen.


- Allerede 3. november åpner vi langrennsløyper på lagret snø fra i fjor, forteller Dyreng. Det blir minimum fem kilometer langrennsløyper, som er veldig populært for de som er ivrig etter å komme seg på snø.

For mer informasjon, ta kontakt med

Ida Dyreng, daglig leder Destinasjon Trysil, e-post: ida@trysil.com eller telefon 90 73 23 08.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge