Gå videre til innhold
Sykkelstiene i Gullia er familiens favoritt, og 26. mai ruller det i gang i sykkelanlegget i Trysil. Foto: Jonas Sjögren/Destinasjon Trysil
Sykkelstiene i Gullia er familiens favoritt, og 26. mai ruller det i gang i sykkelanlegget i Trysil. Foto: Jonas Sjögren/Destinasjon Trysil

Pressemelding -

Gode tall foran årets sommersesong i Trysil – og nå ruller det i gang

I morgen, fredag 26. mai går startskuddet for årets sommersesong i Trysil. Åpning av sykkelstiene i det populære sykkelanlegget Gullia har mange ventet på, og foreløpige bookingtall for overnatting ser lovende ut foran årets sesong.

Etter en god vintersesong, er Trysil nå i full gang med å forberede seg til sommeren.

- Sommertrafikken i Trysil har allerede startet. De ivrigste familiene koste seg i sykkelparkene i helga. Klatreparken og Radisson Blu Resort Trysil åpnet også da. Nå gleder vi oss til å ønske store og små tilbake til sykkelstiene i Gullia som står klare fredag 26. mai, forteller Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil. - De siste ukene har vi hatt daglige forespørsler om sykkelstiene er klare, så det er tydelig at gjestene våre lengter tilbake til opplevelsene her.

Flere vil til Trysil
Trysil har hatt en eventyrlig vekst i antall kommersielle gjestedøgn om sommeren etter at de traff en nerve med sine tilrettelagte sykkelstier. Fra 2013 har sommersesongen økt med 166 prosent i gjestedøgn, og i fjor ble det nok en rekordsommer for Trysil.

- Årets sommersesong blir spennende av mange grunner. Vi tror at mange vil velge Norgesferie også i år. Både på grunn av den økonomiske situasjonen og at kursen gjør utenlandsferie ekstra dyrt i år. Og med flere aktiviteter og nyheter tror vi flere blir å velge Trysil i sommer, sier Dyreng.

Hos utleieselskapet bookTrysilonline merker de allerede en positiv utvikling i bookingtallene for sommeren.

- Ser vi på gjestedøgn per nå sammenlignet med samme periode i fjor så har vi en økning på nesten 22 prosent i antall gjestedøgn, forteller Jan Terje Ås, daglig leder i BookTrysilonline.


Sommernyhetene er i rute
I Trysil investerer SkiStar i sommerens store nyheter for familien. 23. juni åpnes en Eventyrpark med mountain coaster, tubing, el-drevne mini-go carts, trampoliner og heisbasert sykling for de minste. I tillegg skal det bygges en ny og enkel sykkelsti fra toppen av heisen Fjellekspressen og ned, som blir et populært tilskudd for familier.


- Eventyrparken blir noe helt nytt som ikke finnes i Norge i dag. Det blir morsomme aktiviteter for de minste, og helt sikkert også for de store, sier Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonsleder i SkiStar Trysil. – Den nye, grønne heisbaserte stien ved Fjellekspressen går vi i gang med så snart det lar seg gjøre, og den åpnes i løpet av sensommeren.

Sykkelheisen Fjellekspressen kjører i gang 23. juni. I fjor åpnet Trysil flere nye heisbaserte sykkelstier, som ble godt tatt i mot.

Mange grunner til å besøke Trysil i sommer
I tillegg til nyheter vil sommeren i Trysil være preget av flere store og små arrangement. Først ut er terrengsykkelfestivalen Utflukt 22. til 25. juni. Så er det ungdommenes tur med Terrengsykkelcamp 25. til 30. juni. Det blir flere utekonserter på Knettsetra i juli med Kristian Kristensen, Ingebjørg Bratland og Bjørn Eidsvåg. For løpsinteresserte kan Trysilmila 12. august være aktuelt, og så byr høsten både på det populære sykkelshowet B-RAGE Sesh 1. til 3. september og jentehelga Trysilrypa 7. til 10. september.

- Utover i juni åpner enda flere aktiviteter i Trysil, forteller Dyreng. - Golfbanen er straks klar, ridning på hestesenteret starter 18. juni og elveaktiviteter med blant annet rafting 20. juni. Det blir garantert en aktiv og morsom ferie for de som velger Trysil i sommer.

Store arrangement: Trysilrypa er ett av Trysils største arrangement og samler tusenvis av damer på fjellet i september. Foto: Destinasjon Trysil

For mer informasjon, ta kontakt med:
Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil, på telefon 90 73 23 08 eller e-post: ida@trysil.com eller Gro Kveldro Bruksås, PR-ansvarlig i Destinasjon Trysil, på telefon 46 82 66 74 eller e-post: gro@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge