Gå videre til innhold
Terrengsykkelfestivalen Utflukt til Trysil –igjen!

Pressemelding -

Terrengsykkelfestivalen Utflukt til Trysil –igjen!

22. til 25. juni 2017 blir det for femte år på rad terrengsykkelfestival i Trysil. Nå åpnes salget for det som blir den tiende Utflukt i regi av Terrengsykkel. De lover storslått feiring og flere nyheter for arrangementet i 2017.

Drømmer, pågangsmot og guts

Terrengsykkel velger også i 2017 å legge terrengsykkelfestivalen Utflukt til Trysil – for femte året på rad.

- Vi er veldig fornøyd med at Terrengsykkel nok en gang velger å legge Utflukt til Trysil. Det har veldig mye å si for sykkelsatsingen vår. Vi vil også i 2017 presentere sykkelnyheter i Trysil Bike Arena til alle deltakerne. Det gleder vi oss til, og tilbakemeldingene fra de ivrigste terrengsyklistene i Norge og Sverige er gull verdt for oss. Det er også samarbeidet med Terrengsykkel og ikke minst alle lokale i terrengsykkelmiljøet i Trysil som gjør en fantastisk innsats under Utflukt, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

- Trysil er en spennende destinasjon med masse potensiale og ikke minst mange folk som ønsker å bidra. Trysil er en jovial plass med drømmer, pågangsmot og guts. Det er en av grunnene til at vi nå for femte år på rad velger Trysil. De tørr å satse og vi synes det er gøy å være med på å øke verdiskapingen i området, sier Tonje Sameien, arrangementsansvarlig for Utflukt. Utsolgt i 2016

Festivalen Utflukt har hatt en voldsom vekst siden oppstart i 2007. I år ble festivalen for første gang utsolgt med over 1000 deltakere.

- Til 2017 legger vi ut et begrenset antall deltakerpass, rett og slett fordi vi ser at pågangen er så stor at vi er nødt til å begrense antallet for å bevare kvaliteten på festivalen og ikke minst ha kontroll på deltakerne, sier Sameien.

Se filmen fra Utflukt 2016 her: 

Flere nyheter

I 2017 har Utflukt 10 årsjubileum, og legger opp til en ekstra feiring. Det blir flere nyheter, og i tillegg gjøres det noe justeringer for å øke kvaliteten på arrangementet.

- Vi har satset litt mer på underholdning enn tidligere og har blant annet booket en artist som vil holde konsert på lørdagen. Vi har også etablert en annen løsning for påmelding på guidede turer som skal gjøre den delen enda mer smidig. I tillegg skjer det mange andre spennende ting som vil være med på å løfte festivalen ytterligere, forteller Sameien. - I år flytter vi dessuten hele arrangementet ned på Radisson Blu. Tidligere har vi hatt et veldig godt samarbeid med Skipuben som har vært med på å skape god stemning på festivalen, men nå når festivalen øker i attraktivitet så må vi også øke kapasiteten. Da er vi veldig glade for at Radisson ønsket å inngå et samarbeid slik at vi kan fortsette å utvikle Norges største terrengsykkelfestival.

En bærekraftig festival

Utflukt vil fortsatt være en terrengsykkelfestival med fokus på den gode stemningen. Her er det ingen tidtakning, og deltakerne på Utflukt er alt fra nybegynnere til eksperter. Det er også mange som tar med seg familien til Trysil under Utflukt.

- Når det gjelder fremtiden så forsøker vi hele tiden å bli bedre. På en festival av denne størrelsen er det viktig å bruke tid på endringer slik at fallhøyden ikke blir så alt for stor. Derfor forsøker vi å få til nye ting hvert år, samt å forbedre de punktene hvor vi ser svakhet. I tillegg er det veldig viktig for oss å ha tett dialog med sykkelmiljøet i Trysil slik at vi får hjelp til å vurdere belastningen et så stort antall syklister har på området. Det er viktig for oss at stiene vi nå sykler på, kan sykles på om 20 år også, sier Sameien.

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på 48 15 18 22/gudrun.lohne@trysil.com eller Tonje Sameien, arrangementsansvarlig for terrengsykkelfestivalen Utflukt på 979 54 878 eller tonje@friflyt.no.  

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper, en unik satsing på stisykling og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal og helårlig destinasjon. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge