Gå videre til innhold
Anita Moen er imponert over disiplinen og motivasjonen til de kinesiske utøverne. Foto: Fredrik Otterstad
Anita Moen er imponert over disiplinen og motivasjonen til de kinesiske utøverne. Foto: Fredrik Otterstad

Pressemelding -

Trener i Trysil for å bli kinesisk OL-stjerne

Kina har store ambisjoner innen vintersport frem mot OL i Beijing i 2022. Nå legges mye av langrennsgrunnlaget mot OL i Trysil.

32 kinesiske menn og kvinner er nå i Trysil for å lære langrennsteknikk på barmark. De er fokuserte og konsentrerte. Målet er OL i Beijing om fire år.

- Det er veldig gøy at denne kinesiske gruppen velger Trysil for sin tre måneder lange treningssamling. Vi er nå i ferd med å også etablere oss som en treningsdestinasjon gjennom satsning på treningsgrupper for alpint, langrenn og skiskyting, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. – Vi har både bofasiliteter, treningsarenaer og ikke minst trenerkompetanse som blant annet denne kinesiske gruppen er svært godt fornøyd med.

Henter kompetanse fra Norge og Sverige

Selv om den kinesiske delegasjonen har med seg egne trenere, så er det ingen av dem som har erfaring med langrennstrening. Det er derfor satt sammen et sterkt trenerteam i Trysil som skal veilede og støtte de kinesiske trenerne og utøverne i alt fra skiteknikk til kosthold. I fra Trysil er tidligere langrennsutøver Anita Moen, langrennstalentet Petter Myhr, Karoline Moen Guidon og Petter Myrbakk en del av trenerteamet. Det er også hentet inn krefter fra Sverige med blant annet de tidligere, svenske langrennsutøverne Daniel Tynell og Staffan Larsson.

- Dette er en veldig morsom jobb, men også krevende. Vi har hentet inn et bredt team med forskjellig kompetanse. Det er spennende å jobbe med en helt ny kultur. De er veldig takknemlige og hardtarbeidende. Og det er tydelig at Kina har valgt ut noen sterke kandidater. Dette er topputøvere, så det skal bli veldig spennende å følge dem, sier Anita Moen, som driver egen skiskole i Trysil.

Legger langrennsgrunnlaget i Trysil

Kina satser stort mot vinter-OL på hjemmebane i 2022. Grunnlaget legges nå i Trysil, langt fra det kinesiske klimaet og kulturen. Det er sikkert ikke uten utfordringer, men i følge hovedtrener for den kinesiske langrennsgruppen som er i Trysil nå, Chen Liangjian, så trives gruppen godt i Trysil med fasilitetene på Radisson Blu Resort Trysil.

- Vårt mål er å delta i OL i 2022. Siden OL skal arrangeres i Kina, må vi la våre idrettsutøvere få ta del i dette. Trysil er et veldig bra sted for å trene langrennsteknikk, med variert terreng. Det er så friskt og stille her, og de lokale er vennlige og har hjulpet oss mye, sier Liangjian. - Vi er veldig fornøyde med å bo på hotellet her. Rommene er fine og maten er god og tilpasset idrettsutøvere. Det er annerledes enn i Kina, men vi liker det! Vi har veldig lyst å komme tilbake til Trysil.   

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22 eller e-post: gudrun.lohne@trysil.com. 

Emner

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 40 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 40 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge