Gå videre til innhold
Lisanne Freudenborg, leder i foreningen TrysilPride gleder seg til å arrangere tidenes første Pride i Trysil. Foto: Destinasjon Trysil
Lisanne Freudenborg, leder i foreningen TrysilPride gleder seg til å arrangere tidenes første Pride i Trysil. Foto: Destinasjon Trysil

Pressemelding -

Trysil feirer Pride for første gang

Foreningen TrysilPride står bak arrangementet Trysil Pride, som skal gjennomføres for første gang i historien i Trysil torsdag 30. juni til søndag 3. juli. Trysil blir en av de første som markerer Pride etter den tragiske hendelsen i Oslo natt til lørdag.

Foreningen TrysilPride melder om at Pride-markeringen i Trysil nå til helgen vil bli gjennomført som planlagt.

- Hendelsen i Oslo beviser at Pride er ennå viktigere enn før. Og siden vi er et av de første offisielle Pride-arrangementet etter Oslo, regner vi med at det blir flere som vil komme til Trysil for at markere nettopp dette, sier leder i Foreningen TrysilPride, Lisanne Freudenborg.

Godt samarbeid skal gi trygge rammer

Foreningen jobber tett sammen med, og har dialog med Trysil kommune, Politiet, Destinasjon Trysil og foreningen Fri - Innlandet om situasjonen.

- Vi legger ekstra fokus på at alle skal kjenne seg trygge og velkomne til TrysilPride, enten du bor eller er gjest i Trysil, understreker Freudenborg.

Skal farge Trysil i regnbuens farger

TrysilPride strekker seg fra torsdag 30. juni hvor den lille bygda Ljørdalen er først ut. Den offisielle åpningen skjer fredag 1. juli kl. 13.00 med snorklipping og kanskje verdens første sykkel Pride-tog i Trysil Bike Arena. Deretter går det slag i slag med store og små arrangement, og med TrysilPride-parade gjennom Trysil sentrum lørdag som den største markeringen. Arrangementet avsluttes med topptur-Pride til toppen av Trysilfjellet, og til slutt messe for mangfold i Trysil kirke søndag.


- Vi er veldig glade og stolte over at vi endelig kan markere Pride i Trysil. Pride-flagget svaier allerede i flaggstangen til Trysil kommune, så nå er vi klare for å kle opp resten av Trysil i regnbuens farger og feire mangfold og kjærlighet – for aller første gang, sier Freudenborg.

TrysilPride får støtte fra Kultur- og likestillingsministeren

Kultur- og likestillingsminister Annette Trettenbergstuen er preget av hendelsen i Oslo. Hun er overbevist om at det viktigere enn noen gang å vise sin støtte til Pride. Hun oppfordrer alle til å bli med på TrysilPride.

- Sjelden har det vel føltes mer riktig og viktig å gå i tidenes første Trysil-parade gjennom Trysil enn akkurat i år, sa Trettenbergstuen i en videohilsen til Trysil. – Vi skal stå opp for de skeive. Vi skal vise at skeive og streite, skulder mot skulder, står opp for de verdiene som er Norge. Her kan alle være som man er, uansett hvem man er eller hvem man elsker.


Se hele programmet for TrysilPride her: https://www.trysilpride.com/

For mer informasjon, ta kontakt med:

Lisanne Freudenborg, leder i Forening TrysilPride, e-post: lisanne@trysilpride.no/ telefon: 96 90 75 25.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge