Gå videre til innhold
Trysil satser ytterligere på digital informasjon til gjester. Nå er appen Mitt sted lansert. Foto: Jonas Sjögren/Trysil
Trysil satser ytterligere på digital informasjon til gjester. Nå er appen Mitt sted lansert. Foto: Jonas Sjögren/Trysil

Pressemelding -

Trysil lanserer appen Mitt sted - gir oversikt over det som skjer i Trysil

Trysil lanserer appen Mitt Sted, en ny informasjonskanal som er utviklet først og fremst med tanke på hytteeiere. Appen er et samarbeidsprosjekt mellom Destinasjon Trysil, Visit Innlandet og Visit Valdres, og er finansiert av Oppland og Innlandet fylkeskommune. Totalt er det investert 5 millioner kroner til utvikling av appen, Mitt sted.

Prosjektet startet i 2019 og handler om å utvikle en målrettet digital kommunikasjonskanal, først og fremst til deltidsinnbyggere og innbyggere, men også til turister. Hensikten er å samle mer informasjon på ett sted, som arrangement, opplevelser, vær- og føreforhold eller informasjon fra kommunen. Kanalen er i form av en app som skal oppleves relevant og aktuell for de ulike brukerne.

- Mitt Sted er bare én del av ett større digitaliseringsløp, sier daglig leder i Destinasjon Trysil, Ida Dyreng. - Dette skal være en informasjonskanal og et verktøy som kan brukes både i planleggingsfasen og når du er på plass. Gjennom undersøkelser, involvering og samtaler med hytteeierne så ønskes appen velkommen. Nå blir det vår oppgave å videreutvikle appen i takt med brukernes ønsker og behov.

"Reiselivet har vært tidlig ute"

Først Oppland fylkeskommune og deretter Innlandet fylkeskommune har bidratt med totalt 5 millioner kroner for å få dette på plass. Henvendelsen kom fra reiselivet i 2018. Fylkeskommunen opplevde at dette var løsningen på kommunikasjon og synliggjøring av alt vi har å tilby.

- Nå gleder vi oss til lansering og er veldig spent. Det at destinasjonsselskapene har eierskap til Mitt Sted tror jeg generelt vil styrke destinasjonsselskapenes rolle fremover, sier seniorrådgiver for reiseliv Liv Bjerke i Innlandet Fylkeskommune. -Videre opplever vi at vi får lignende initiativ fra andre miljøer - så her har reiselivet vært tidlig ute, fortsetter Bjerke, som gleder seg over lanseringen og det videre arbeidet med utviklingen av appen.

Enklere å kommunisere


Appen har fått navnet Mitt Sted, og her skal man finne dags- og sesongaktuell informasjon i det området man befinner seg, men også nyheter, varslinger, tilbud og oppdatert løypestatus. Er det et større arrangement, som for eksempel Trysilrypa eller NM i alpint i Trysil, vil man finne informasjon om dette på Mitt Sted. Nå i forkant av julehøytiden er det fokus på julearrangement og ulike aktiviteter i juleferien. Det skal jobbes videre med personalisering av informasjon basert på brukernes interesser, som sykkel, vandring, ski eller lokalmat, slik at det man blir møtt med i appen føles enda mer relevant.


Pilotene

Det er Visit Innlandet, Visit Valdres og Destinasjon Trysil som er hovedaktørene bak dette samarbeidsprosjektet. En sentral funksjon i appen er at den også skal gjøre det enklere også for kommunene å komme i kontakt med innbyggere, deltidsinnbyggere og andre tilreisende gjennom en mer målrettet kommunikasjon og varslinger om nyheter. Det er pilot-kommunene Trysil, Gjøvik, Ringsaker, og tre av Valdreskommunene: Nord-Aurdal, Øystre Slidre og Vestre Slidre, som lanseres først.

Et produkt i kontinuerlig utvikling

Prosjektansvarlig i Destinasjon Trysil, Bente Nysæter, er fornøyd med å få lansert appen, som det har vært jobbet med siden 2019.

- Dette blir en viktig kommunikasjonskanal ut mot hytteeiere her i Trysil. Mitt Sted vil gjøre det enklere å få full oversikt over det som skjer på destinasjonen. Appen vil være i kontinuerlig utvikling, og dette er bare starten, sier Nysæter, og oppfordrer alle til å laste ned og ta appen i bruk.

Destinasjon Trysil tar gjerne tilbakemeldinger for å kunne videreutvikle appen Mitt Sted.

For mer informasjon, ta kontakt med;

Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil på e-post: ida@trysil.com/tlf. 90 73 23 08

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge