Følg Destinasjon Trysil

Trysil Skimaraton går mot stor deltakelse

Pressemelding   •   feb 08, 2017 10:35 CET

Arrangørene lover knalle skiforhold og god stemning i løypene under årets Trysil Skimaraton.

Trysil største skirenn, Trysil Skimaraton arrangeres for 18. gang lørdag 18. februar. Forholdene er perfekte og påmeldingene strømmer på. Det går mot stor deltakelse for årets skirenn.

Trysil Skimaraton har hatt en vekst i antall påmeldte de siste årene, og årets renn er ingen unntak. Det populære seedingrennet til både Birken og Vasaloppet, er et av få renn som ikke står i fare for å bli avlyst i februar.

- I motsetning til mange andre arrangører som må utsette eller avlyse sine renn har vi i Trysil masse snø og glimrende løypeforhold. Hele løypa er kjørt mange ganger med løypemaskin i vinter og er meget bra grunnpreparert, sier Per Ola Haugen som er påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton.

Bra føre gir grunnlag for løyperekord

Skimaraton kan skilte med bra premiering, både for eliteløpere og for øvrige deltakere.

- Vinneren kan få med seg hele 8000 kroner, dersom blant annet løyperekorden slås. Løyperekorden ble satt i 2011 for menn av Stian Remseth Andreasen på 1:56:34 og Ulrica Persson tok rekorden i dameklassen i 2013 på tiden 2:17:31. Slik føret og forholdene er nå så er det stor sannsynlighet for at løyperekorden står for fall, sier Haugen.

Ny målgang

Det vil bli ny målgang i år. Selve målstreken er plassert omtrent der den har vært, men løperne går i mål motsatt vei. «Hesteskoen» inne på stadion er kuttet ut, og i stedet går løperne rett fram og i mål inne på stadion.

- Vi har gjort denne endringen slik at vi kan sette opp innkomst og målseil før starten går, slik at løperne kan se hvor de skal gå i mål før de starter, forteller Haugen.

Første påmeldingsfrist 8. februar - Påmeldingene strømmer på

Trysil Skimaraton har hatt opp mot 800 deltakere. Nå går man trolig mot en deltakerrekord.

- Fristen for påmelding med laveste startkontingentsats er onsdag 8. februar. Etter en litt treg start med påmeldingene har påmeldingene virkelig strømmet på de siste dagene. Sist uke kom det neste dobbelt så mange påmeldinger som tilsvarende uke i fjor. Mye tyder på at det blir en økning i deltakerantallet fra fjoråret, sier Haugen.

For mer informasjon, ta kontakt med

Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton, telefon 95 02 90 63 eller e-post kontaktoss@trysilskimaraton.org

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 850 000 gjestedøgn, 27 000 senger rundt Trysilfjellet, 919 499 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper, en unik satsing på stisykling og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.