Gå videre til innhold
Nå tilbyr Trysil et av Skandinavias beste langrennsprodukter.
Nå tilbyr Trysil et av Skandinavias beste langrennsprodukter.

Pressemelding -

Nå starter langrennssesongen

Lørdag 29. oktober er langrennssesongen offisielt i gang i Trysil. Rekordmange bestillinger på langrennsarenaen og godt belegg på overnattingssteder i november og desember er gode tegn på at Trysil er i ferd med å befeste sin posisjon som langrennsdestinasjon.

Mer snø og bedre kvalitet

I en uke har det blitt jobbet intenst i Trysil med å grave frem snøhaugen som har ligget dekket av flis hele sommeren. Nå er snøen kjørt ut og på plass på Trysil-Knut Arena. I morgen tidlig står seks kilometer med nypreparerte trikkeskinner klare. Langrennssesongen er dermed offisielt i gang i Trysil.

- Det har vært en intens uke, men alt har gått etter planen. Vi hadde et bedre utgangspunkt i år. Det vil si at vi har mer erfaring med lagring av snø og i tillegg ble det produsert mere snø. Snøen har klart seg veldig bra gjennom sommeren, og vi har 10 000 kubikk mer snø i år enn i fjor. Det betyr enda bedre kvalitet på løypene i år, forteller Torbjørn Amdal, daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag.

Fullbooket hotell

Trysil har jobbet målrettet de siste årene for å få opp kvaliteten som en treningsdestinasjon. Nå ser man at investeringer i snølagring og en tidlig start på langrennssesongen gir resultater.

- Vi merker veldig godt at det er flere som har fått øynene opp for Trysil som en treningsdestinasjon. Nå i november og tidlig desember har vi bortimot 100 % belegg på noen helger. Vi har flere store idrettsgrupper fra Oslo-området som kommer tilbake til Trysil hvert år og fyller opp hotellet, forteller Pontus Åkesson, hotellsjef på Radisson Blu Resort Trysil.

Amdal stemmer i og kan fortelle at både idrettslag og landslag fra mange nasjoner har vært veldig fornøyde etter treningsopphold i Trysil. - Her slipper de å gå i kø som man gjør mange andre steder, og vi får mange gode tilbakemeldinger på at alle fasilitetene våre ligger i gangavstander. Det betyr mer effektiv trening. I tillegg er treningsavgiften vår betraktelig lavere enn på andre langrennsarenaer som har tidlig start på langrennssesongen.

Arenaen fylles opp

Langrennsarenaen er, på lik linje med Radisson Blu, i ferd med å bli fullbooket på noen tidspunkter. I fjor ble det booket totalt 10 400 treningsdager på arenaen i tidligsnøperioden, som går fra 29. oktober til 15. desember. I år er det allerede forhåndsbooket nesten 10 000 treningsdager.

- Arenaen fylles fort opp nå av hovedsakelig idrettslag og klubber. Men det er også flere mosjonister som legger treningen sin til arenaen vår. Vi har heldigvis stor kapasitet og plass til mange. Alle er velkomne, men det kan være lurt å sjekke kapasitet på arenaen før man setter på seg skiene, sier Amdal.

Skidemo og gratis trening

Trysil feirer langrennsåpningen med åpen dag på Trysil-Knut Arena lørdag 29. oktober.

- Sport 1 har invitert de største leverandørene av langrennsutstyr til Trysil, så på lørdag kan man teste årets langrennsski på arenaen. I tillegg byr vi på gratis trening mellom 10.00 og 14.00, slik at alle kan få testgå løypene våre. Anita Moen med skiskolen vil være til stede på arenaen for å gi noen gode langrennstips til sesongstart. Det melder sol på lørdag så da ligger alt til rette for en strålende langrennsåpning, smiler Amdal. 

For mer informasjon:

Ta kontakt med Torbjørn Amdal, daglig leder i Trysilfjellet Utmarkslag, telefon 95 98 84 02/t.amdal@trysil.com eller Pontus Åkesson, hotellsjef for Radisson Blu Resort Trysil, telefon 99 28 00 09/pontus.akesson@radissonblu.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper, en unik satsing på stisykling og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal og helårlig destinasjon. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge