Gå videre til innhold
Familien Børve elsker å kjøre på ski og da var det enkelt å flytte fra Danmark til Trysil. Fra høyre barna Emil (9), Mads (13) og Sebastian (16), og foreldrene Mikkel og Christina. Foto: Ola Matsson
Familien Børve elsker å kjøre på ski og da var det enkelt å flytte fra Danmark til Trysil. Fra høyre barna Emil (9), Mads (13) og Sebastian (16), og foreldrene Mikkel og Christina. Foto: Ola Matsson

Pressemelding -

Fulgte drømmen - flyttet fra København til Trysil

Familien Børve fra Lyngby utenfor København elsker fjellet og gjorde det mange drømmer om; de tok med seg ski og sykler og flyttet til Trysil.

– Jeg husker det godt, sier Mikkel Børve smilende, – det var påsken for tre år siden, det var fint vær og vi satt i heisen opp til toppen av fjellet. Hvorfor bor vi ikke her? spurte jeg.

Da hadde Mikkel, sammen med kona Christina og barna Sebastian (16), Mads (13) og Emil (9), besøkt Trysil hver vinter de siste fem-seks årene. De var aktive i den lokale skiklubben som jevnlig arrangerte skiturer til Trysil. Den gangen var det porter i Høgegga som gjaldt. Nå er det parken gutta trives best i. Heisturen sådde et frø som vokste seg større og større, forteller Mikkel.

– Den sommeren prøvde vi syklingen i Trysil, og det var jo minst like morsomt, sier han. At Trysil er ledende i Skandinavia på stisykling tror han ikke så mange i Danmark er klar over.


Jobber på distanse
Familien bestemte seg, jo, de skulle flytte til Trysil. Nærmere skikjøringen, nærmere syklingen, nærmere fjellet, nærmere alt de var glad i.


Flyttingen beskriver ekteparet som smidig. Overraskende smidig. De leide et møblert hus i Trysil, leide ut huset i Lyngby. Pakket med seg ski, sykler og det de trengte i en tilhenger og kjørte nordover. De kom til Trysil like før jul det året. Rett før pandemien.

– Vi var heldige og kunne ta med oss jobbene våre. Mikkel jobber som IT-konsulent, og kan jobbe fra hvor som helst. Jeg jobber med produktutvikling for et dansk forsikringsselskap, og er i Danmark en uke i måneden og jobber resten av tiden på distanse. Det fungerer fint, sier Christina.

– Ja, og om vi må til København er det bare åtte-ni timer i bil. Vi har jo ikke flyttet til andre siden av jordkloden, legger Mikkel til.

Barna stortrives

Hva så med barna, hva synes de om å bryte opp og flytte til Trysil? Eldstemann Sebastian sier han ikke var overbegeistret da forslaget kom.

– Jeg syntes det var litt skummelt og ville ikke forlate kompisene mine i Danmark. Men det gikk fort over. Nå trives jeg kjempegodt og har ikke noe lyst til å flytte tilbake til Danmark. De gamle kompisene har jeg fortsatt kontakt med og noen av dem har besøkt oss i Trysil, sier Sebastian som var ferdig med ungdomsskolen i vår og nå har begynt på idrettsfag på Trysil videregående skole.

Mads og Emil er enige med storebror. Alle trives godt med skilivet i Trysil og det er parken som gjelder.


– Her kan vi kjøre på ski nesten hver dag hele vinteren. Også på kveldene etter skoletid. Miljøet er bra, vi er mange som liker å kjøre i parken, sier Mads.

Lever livet utendørs

Da de flyttet, var planen å være i Trysil i halvannet år. Det er snart tre år siden og den planen gjelder ikke lenger.

– Vi blir her så lenge alle er fornøyde, sier Christina, og sier de har blitt tatt godt imot av lokalsamfunnet.
– Å ha aktive barn er sikkert en fordel. I tillegg til ski går det i fotball, håndball og sykling. Vi er blitt kjent med andre barns foreldre og har fått venner vi omgås, sier hun.

Mikkel legger til at livet nå stort sett leves utendørs, og det er akkurat slik de vil ha det.
– Vi er mye ute og pulsen er litt lavere her enn i Danmark. Og en fordel med å bo på en turistdestinasjon er jo at familie og venner gjerne vil besøke deg. Det synes vi er kjempehyggelig, sier han.

– Hva sier dere til andre som drømmer om å gjøre det samme?
– Jeg tror det er mange som har tenkt tanken, vi angrer i hvert fall ikke, sier Mikkel, og resten av familien stemmer i.

Mange flytter til fjellet
Siden 2022 til og med tredje kvartal 2023 var det 390 personer som flyttet til Trysil, ifølge statistikk fra SSB. Mange flyttet fra storbyer.

– Trysil har hatt en fantastisk utvikling de siste 40 årene og er nå en av Norges desidert største turistdestinasjoner. Stikk i strid med alle spådommer er vi flere innbyggere nå enn i 2015. Skal vi lykkes med videre utvikling, er vi er avhengige av større arbeidsinnvandring i årene som kommer, sier kommunedirektør i Trysil kommune, Jan Sævig.

Se også: Økende interesse for vintersesongjobb hos SkiStar - over 1000 flere søkere enn forrige år

For mer informasjon, ta kontakt med:

Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil, e-post: ida@trysil.com eller telefon: 907 32 308.

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge