Gå videre til innhold
It`s a wrap! Siste innspillingsdag for verdens yngste regissør. Foto: Férdi Film
It`s a wrap! Siste innspillingsdag for verdens yngste regissør. Foto: Férdi Film

Pressemelding -

Lanserer reklamefilm med verdens yngste regissør

Trysil utlyste stillingen som Verdens yngste regissør i mars. 2300 barn søkte på stillingen. Nå er resultatet klart, og Trysil lanserer sin nye reklamefilm med 10 år gamle Oliver Spakmo fra Porsgrunn som regissør.

 «Trysil skal lage sommerfilm og leter nå etter verdens yngste regissør!», stod det i den siste stillingsannonsen fra Trysil på finn.no.

- Vi lovte å gi bort markedsbudsjettet vårt for sommer-Trysil til et barn i år, og det har vi ikke angret på. Oliver visste seg ganske snart som et naturtalent da han ble plassert i regissør-stolen. Han var modig og kreativ, og kom med ideer som vi aldri hadde vurdert før, forteller Gro Kveldro Bruksås, markedsansvarlig i Destinasjon Trysil. – Reklamefilmen vi nå lanserer ligner ikke på noe vi har laget tidligere, og det er veldig gøy. Den viser frem våre populære sykkelstier og noen av de mest populære sommeraktivitetene i Trysil på en herlig, barnslig måte.

Innspillingsleder i Férdi Film, Sondre Bilet, er også godt fornøyd med resultatet. – Det har vært veldig oppfriskende å jobbe med den unge regissøren. Han har mange nye syn på ting.

Se reklamefilmen «Trysil – Let`s go» som er regissert av 10 år gamle Oliver Spakmo fra Porsgrunn her:

Barna ble heltene

Oliver var i Trysil i slutten av mai sammen med familien sin, mamma Sara, pappa Lars og Olivers to søstre Vilma og Sofia. Sammen med kyndig veiledning fra produksjonsselskapet Férdi Film har Oliver regissert foreldrene til å kle seg ut som banan og apekatt i klatreparken, far måtte falle i vannet på sykkel og de måtte bowle med poteter.

- Oliver har regissert vår nye reklamefilm med stødig hånd, men bak i kulissene har han fått god hjelp fra Férdi Film. De stilte med et crew på hele åtte personer, og et filmsett som lignet på settet til en stor spillefilm, forteller Bruksås. Både foreldre og produksjonsselskapet fikk kjørt seg med verdens yngste regissør i førersetet. Det at alle har stilt opp har vært med på å gjøre denne filmen spesiell.

Let`s go

Oliver, som er veldig aktiv gutt, hadde sett sykkelfilmer fra Trysil, men familien hadde aldri vært i Trysil tidligere.

- Verdens yngste regissør var tydelig på at han ville gjøre mange aktiviteter når han var i Trysil. Og en rød tråd gjennom filmen er så klart at barna er heltene. Dette understrekte også Oliver ved å lage egne animasjoner i filmen, forteller Bruksås. Og ifølge Oliver må en film alltid ha en spektakulær sluttscene. Derfor er slutten av Olivers film inspirert av en gammel filmklassiker fra 80-tallet.

En regissør blir til

I tillegg til reklamefilmen som verdens yngste regissør har laget for Trysil, er det produsert en bakomfilm. Her får vi et innblikk i hvordan en regissør blir til.

Se bakomfilmen her: 

- Vi gleder oss veldig til å lansere disse filmene nå. Vi har stor tro på at dette vil gjøre at flere familier vil få øynene opp for sommer-Trysil, både i Norge, Sverige og Danmark, sier Bruksås. – Vi kan love magiske opplevelser her, og er det flere barn som har en regissør i magen så er det bare å ta dem med til Trysil og la dem få utfolde seg.

Det er Trigger som står bak ideen om Verdens yngste regissør. De har vært med som Trysils samarbeidspartner siden 2014, da Trysil lanserte den nye sommersatsingen sin, stisykling for hele familien. 

For mer informasjon, ta kontakt med

Gro Kveldro Bruksås, PR- og markedsansvarlig i Destinasjon Trysil, telefon 46 82 66 74 eller e-post gro@trysil.com. 

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 53 200 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge