Gå videre til innhold
Heisbasert sykling er populært i Trysil, og nå blir det flere av dem i Trysil. Foto: Fredrik Otterstad
Heisbasert sykling er populært i Trysil, og nå blir det flere av dem i Trysil. Foto: Fredrik Otterstad

Pressemelding -

Derfor bør du besøke Trysil i sommer

Flere store nyheter står på planen når en ny stisykkelsesong nærmer seg i Trysil. Gjesteundersøkelse gjennomført i fjor høst viser at sykkelgjestene ønsker seg mer heisbasert sykling – i år får de det!

Trysil har blitt et av Norges hotteste reisemål for sykkelinteresserte familier. De fem siste årene har de bygget og tilrettelagt sykkelstier, som skal passe for alle. Norges største skisted har fått til noe mange fjelldestinasjoner etterstreber - å ha turister gjennom hele året. 16. mai er det offisiell start på ny sykkelsesong i Trysil med åpning av det populære området Gullia.

- I fjor passerte vi 55 000 sykkeldager i Trysil. En milepæl for sommerutviklingen. Da vi avsluttet sesongen kjørte vi en kundeundersøkelse blant sommergjestene, og den viser at 75 prosent av våre gjester sier det er svært fornøyd med sykkeltilbudet i Trysil, og 99 prosent vil tilbake til Trysil for å sykle, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. Dette er vi stolte av, og det motiverer oss til å fortsette utviklingen i Trysil.

Mer heisbasert sykling

Stisykling er blitt en allemannssport. Trysil har bidratt sterkt til dette med sitt tilrettelagte produkt. I dag finner man over 20 kilometer med sykkelsti i et skogsområde hvor man ikke er avhengig av heis. De har i dag bare én heisbasert sykkelsti, 7 kilometer lange Magic Moose. Denne stien er veldig populær og undersøkelsen viser at mange vil ha mer heisbasert sti.

- I år skal vil bygge en parallellsti til Magic Moose, som vil være gradert rød. Det vil si enda mer teknisk med hopp og andre utfordringer. I tillegg vil heisen ha utvidet åpningstider, noe som gjør at sykkelgjester får flere heisdager i sommer. Med andre ord, mer heisbasert sykling til folket, forteller Olve Norderhaug, prosjektleder for Trysil Bike Arena.

Høyfjellsutvikling og el-sykling

Trysil ser nå på andre områder som kan utvikles og tilrettelegges for stisykling. Det er store områder å ta av, noe som gjøre at man kan utvikle ulike konsepter på forskjellige steder i Trysil.

- Et annet etterspurt sykkeltilbud er sykling i høyfjellet. Det gir en helt annet følelse enn å sykle nede i skogen. Derfor har vi startet utviklingen av sykkelstier på nordsiden av fjellet. I fjor høst åpnet vi en 2 kilometer lang flytsti der. Den forlenger vi i år slik at enda flere hyttegjester har tilgang til sykkelproduktet, på samme måte som de har ski inn - ski ut på vinteren. Det blir også en egen sykkelpark i Fageråsen, forteller Norderhaug. – Fageråsen er første sted i Trysil vi har merket opp el-sykkelvennlige stier. Dette vil det komme mer av.

Det ingen tvil om at det utvikles i Trysil, og ikke bare sykkelstier.

- Det er en veldig positiv sommerutvikling i Trysil nå. Det bygges et nytt signalbygg ved Trysilfjellet Golfbane. Flerbrukshuset skal blant annet ha helårsåpen restaurant, møterom og bedre garderobefasiliteter både for golfere og syklister. The Lodge Trysil har akkurat åpnet dørene og tilbyr 57 leiligheter rett ved sykkelstiene, forteller Sanaker Lohne. – Nå gleder vi oss stort til en ny sykkelsesong, som kickstarter med Trysil Bike Festival 20. til 30. juni. Det blir nesten to uker fullstappet med sykkelarrangementer for store og små i Trysil. 

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22 eller e-post: gudrun.lohne@trysil.com eller Olve Norderhaug, prosjektleder for Trysil Bike Arena på telefon 99 24 23 05 eller e-post: olve@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 53 200 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge