Gå videre til innhold
Den nybakte VM-vinneren Mille Johnset syntes det var grisegøy å sykle Miss Piggy. Foto: Fredrik Otterstad
Den nybakte VM-vinneren Mille Johnset syntes det var grisegøy å sykle Miss Piggy. Foto: Fredrik Otterstad

Pressemelding -

Svinaktig god sykkelutvikling i Trysil

I dag åpner Trysil deres siste tilskudd til sykkelopplevelsen, den spektakulære sykkelstien Miss Piggy. Det er nå investert 19 millioner kroner i et helt unikt og familievennlig stisykkelprodukt i Trysil.

Trysil har de fire siste årene utviklet seg til å bli Norges største stisykkeldestinasjon. På disse få årene har de gått fra null til over 40.000 sykkeldager i 2017. I år ligger de an til å passere 50.000 sykkeldager. Samtidig er de fortsatt i en utviklingsfase, og bare litt over halvveis i masterplanen for utvikling av sykkelproduktet.

I dag åpner de et nytt og helt unikt tilskudd til sykkelarenaen, og med seg for å åpne stien har de fått en helt fersk bronsevinner i VM for utforsykling, 17 år gamle Mille Johnset.

- Miss Piggy har fått sitt navn fra en stor, bygget trekonstruksjon som ser ut som en grisehale, der du først sykler over stien og så under den igjen, sier Olve Norderhaug, prosjektleder for byggingen i Trysil Bike Arena. Det er foreløpig ingen i Skandinavia som har bygget noe lignende sykkelelement.

Et breddeprodukt blir til

Totalt er Miss Piggy 1,45 kilometer lang, og i tillegg til grisehalen har den flere andre store elementer i tre. Stien er gradert rød, så det er ingen nybegynnersti.

- Trysil skal være en familievennlig sykkeldestinasjon. Det var der vi startet når vi begynte å bygge sti, med de enkle og familievennlige stiene. Når har vi i tillegg bygget noe mer tekniske sykkelstier, for de mer erfarne syklister. Det gjør at vi nå har et breddeprodukt, i tillegg kan de som sykler i Trysil utvikle seg i takt med stiene. Det er veldig gøy at vi har fått med oss Mille på åpning av Miss Piggy. Hun er et stort forbilde for mange jenter, og er helt klart viktig for å rekruttere flere jenter til sporten, sier Norderhaug.

Grisegøy!

Mille Johnset, som er ny ambassadør for Trysil Bike Arena, kom rett fra VM i Sveits til Trysil for å være med å lage åpningsfilm for den nye stien Miss Piggy.

- Det var veldig gøy å bli spurt. Jeg hadde jo sett filmen med Brage fra i fjor, da han ble kledd i snekkerbukser og syklet stien Redneck. Den var veldig kul. I år sykler jeg Miss Piggy i grisekostyme. Det var en veldig morsom dag med filming i Trysil, og sykkelstien er helt rå, sier en nybakt VM-vinner Mille Johnset. - Jeg er veldig imponert over det de har fått til i Trysil. Nå gleder jeg meg til å komme tilbake hit og sykle mer!

Se Brage Vestavik åpnet stien Redneck i fjor høst:

En av tre nye stier i høst

Miss Piggy er en av tre nye stier som etter planen skal åpnes i høst. Nå utvikles det i tillegg sykkelstier på nordsiden av Trysilfjellet.

- Vi er full gang med å lage en fantastisk blå sykkelsti som vil gå på høyfjellet ned til Høyfjellssenteret i Fageråsen. Denne stien kommer til å ha veldig mye flyt og vil passer for alle. I tillegg har vi for første gang merket en sykkelrunde som el-sykkelvennlig. Lynrunden, som runden heter, ligger i Fageråsen. Kanskje ser vi mer av merkede stier for el-sykling fremover, smiler Norderhaug.

For mer informasjon, ta kontakt med

Olve Norderhaug,  prosjektleder for byggingen i Trysil Bike Arena på telefon 99 24 23 05 eller e-post: olve@trysil.com. 

Emner

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 40 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 40 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge