Gå videre til innhold
Illustrasjonsfoto av byggetrinn 1 for Trysil Alpine Lodge.
Illustrasjonsfoto av byggetrinn 1 for Trysil Alpine Lodge.

Pressemelding -

Sterk fremtidstro i Trysil

Trysil, Norges største ski- og stisykkelsted, har hatt en enorm utvikling de ti siste årene. Det er investert hele 2,5 milliarder kroner i reiselivet i Trysil fra 2008 til i år. Nå girer destinasjonen opp og skal etter planen investere nye 3,7 milliarder i reiselivet de neste ti årene.

I desember 2019 åpner den nye flyplassen Scandinavian Mountains Airport kun 40 minutters kjøretur fra Trysil. Trysils internasjonale satsning over flere tiår skyter dermed ytterligere fart.

- Vi mener det kommer til å bli snakk om tiden før og etter åpningen av flyplassen, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. – Flyplassen vil gi oss flere internasjonale gjester fra blant annet Storbritannia, Tyskland og Nederland.

Flyplass-stripa. Slik så flyplassområdet ut før snøen la seg i fjor høst.

Investerer for fremtiden

Det er blitt investert 2,5 milliarder kroner i Trysilfjellet de siste ti årene. To store resorthotell med til sammen 2000 senger, nye heiser, restauranter, barneområder, snøproduksjon og nye tomteområder er bare noen av investeringene som er gjort.

- Vi forventer at Scandinavian Mountains Airport vil gi Trysil mange nye gjestedøgn de neste årene. Det betyr at vi må utvikle destinasjonen for å kunne ta imot flere gjester. Aktørene i Trysilfjellet rapporter at de vil investere 3,7 milliarder for å utvikle destinasjonen for fremtiden. Dette fordeler seg på eiendomsutvikling for 2,78 milliarder kroner, 789 millioner kroner til utvikling av attraksjoner og over 100 millioner kroner til infrastruktur. I tillegg vil det investeres i de ansatte for å levere service over forventning, sier Sanaker Lohne.

Sterk fremtidstro. Fra venstre på bildet: Fra venstre: Bjarne Sletten (daglig leder i Trysil Alpine Lodge), Johan Swärd (daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag), Gudrun Sanaker Lohne (daglig leder i Destinasjon Trysil), Helge Bonden (Destinasjonssjef i Skistar Trysil), Per Morten Hektoen (står bak prosjektet The Lodge Trysil).

Største eiendomsutviklingsprosjekt

Bak et av de største prosjektene for å utvikle flere senger i Trysil står fem tryslinger fra familiene Sletten og Sørhuus. Trysil Alpine Lodge, som hadde salgsstart på byggetrinn én 16. mars, vil i løpet av de neste ti årene ha 2000 nye sengeplasser, midt i skianlegget. Det første bygget i prosjektet har en verdi på 900 millioner kroner.

- Trysil Alpine Lodge blir et helårsåpent leilighetskompleks med aktiviteter, restauranter og butikker, forteller Bjarne Sletten, daglig leder i Trysil Alpine Lodge. – Vi synes det er vanvittig spennende med alt som har skjedd her, blant annet satsingen på stisykling og sommerturisme, og alt som kommer til å skje i Trysil fremover. Flyplassen blir helt klart en milepæl for oss, og vi gjør nå vårt for å kunne ønske enda flere internasjonale gjester velkommen til Trysil.

Samarbeid har vært nøkkelen for suksess

Det har skjedd mye i Trysil de siste årene, og det er helt klart at fremtidstroen er stor.

- Vi har vært flinke til å samarbeid på destinasjonen for å sikre en helhetlig utvikling. Det er en av nøklene til suksessen. I tillegg har vi en god balanse mellom kalde og varme senger og mellom antall sengeplasser og aktiviteter. Vi har hatt fokus på å være en effektiv, og ikke minst bærekraftig turistdestinasjon, forteller Sanaker Lohne. – Og alle disse tingene skal vi ta med oss og utvikle på den videre reisen vår. 

For mer informasjon:

Ta kontakt med Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22/gudrun@trysil.com eller Bjarne Sletten, daglig leder i Trysil Alpine Lodge, telefon 94 98 95 324/bjarne@trysilalpinlodge.com. 

Emner

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 53 200 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Pressekontakt

Gro Kveldro Bruksås

Gro Kveldro Bruksås

Pressekontakt PR-ansvarlig Destinasjon Trysil +47 46 82 66 74
Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge