Gå videre til innhold
Løyperekord i årets Trysilrittet

Pressemelding -

Løyperekord i årets Trysilrittet

Det ble løyperekord i både herre- og dameklassen i årets Trysilrittet 75. Anders Fiskvik slo sin tidligere rekord fra 2013 med tiden 2.13.35. Nykommeren i Trysilrittet, Borghild Løvset slo damerekorden med tiden 2.30.43.

Fiskvik første over målstreken

I stekende sol og 25 grader har 685 syklister syklet Trysilrittet 75, et 75 kilometer langt terrengsykkelritt rundt Trysilfjellet. Alt lå til rette for at tidligere løyperekorder skulle slås i dag, og det ble de.

Inn mot målfeltet kom tre mann fra Team Trek Mesterhus, men det var Anders Fiskvik som var først over målstreken på 2.13.35. Løyperekord fra 2013 var det også Anders Fiskvik og broren Eirik Fiskvik som hadde på tiden 2.17.07. På en delt andre- og tredjeplass kom unggutten og stortalentet Sigurd Salberg Pedersen fra TVK og engerdølen, også fra Team Trek Mesterhus, Martin Andersen på tiden 2.13.36.

- Vi syklet bra som team i dag. Løypa var veldig fin og ikke minst tørr. Så det gikk veldig fort, særlig i terrengpartiene. Jeg er den eneste på teamet som syklet på hardtail, så gutta prøvde å sykle i fra meg på de verste stipartiene. Men jeg hang på og var først over målstreken, så det er jeg godt fornøyd med, sa Anders Fiskvik fra Team Trek Mesterhus.

Nykommer i dameklassen

Storfavoritten i dameklassen, Berit Gjelten, klarte ikke å hamle opp med en knallsterk Borghild Løvset som på ingen måte er nykommer innen terrengsykling, men som debuterte i Trysilrittet. Løvset satte også ny løyperekord i dameklassen på tiden 2.30.43. Andreplassen gikk til veteranen Camilla Hott, Råholt CK, på tiden 2.31.55, og tett bak kom Berit Gjelten, Team Trek Mesterhus, på tiden 2.32.12.

- Det er første gangen jeg sykler Trysilrittet, og det var veldig hardt. Det er ikke så teknisk, men det går veldig fort. Jeg var nok litt for gira i starten, og gikk for hardt ut i de første bakkene. Det resulterte i at jeg mistet gruppen min, noe som er veldig kjipt. I dette rittet er man totalt avhengig av å henge på en gruppe. Det gikk heldigvis bra, og jeg er veldig fornøyd med seieren, sa en glad Borhild Løvset fra Orkla CK.

Topprittet søndag

Sykkelhelgen er ikke over i Trysil. I morgen fortsetter sykkelfesten med topprittet Trysil 1132, et knalltøft ritt som går fra Trysil sentrum til toppen av Trysilfjellet (1132 m.o.h.).

- Det kommer nok til å bli i overkant av 60 syklister i topprittet, og flere av elitesyklistene som i dag syklet Trysilrittet 75, skal også sykle topprittet, sier rittleder Olve Norderhaug.

Nytt av året på Trysil 1132 Topprittet er at det er lagt inn flere spurtpriser underveis. Det er også etablert en «Timesklubb», der alle som sykler under timen får en t-skjorte. I tillegg er det en adelskalender for de som sykler rittet under en time. Kalenderen toppes av Berit Gjelten, som har syklet Topprittet under timen fem ganger. Hun har også vunnet de tre siste utgavene av det tøffe rittet som består av hele 917 høydemeter fordelt på 13 kilometer.

- Gjelten har skarp konkurranse av gutta som ligger like bak seg på kalenderen. Hun ønsker nok å holde disse unna ved å vinne i år igjen, smiler Norderhaug.

Sykkelfest nummer to

Denne helgens sykkelarrangement er den andre sykkelfesten i Trysil i sommer. Først ut var Utflukt med nesten 500 stisyklister som utforsket sykkelstiene i Trysil. I tillegg var det offisiell åpning av Trysil Bike Arena og 10 km med nybgygd sti samme helg. Denne helgen skal over 900 syklister i alle aldere deltatt på ritt i Trysil. Det skal være totalt fem ritt i løpet av lørdag og søndag.

- Trysilritt-helgen skal ha et tilbud for alle som er glade i å sykle. I løpet av helgen skal vi arrangere eliteritt, familieritt, ungdomsritt, barneritt, trimritt og den store styrkeprøven, topprittet ”Trysil 1132”, som går til toppen av Trysilfjellet, forteller Norderhaug

Resultatliste Trysilrittet 75:

Herreklassen:

1. Anders Fiskvik, Team Trek Mesterhus, 2.13.35

2. Sigurd Salberg Pedersen, TVK, 2.13.36

3. Martin Andersen, Team Trek Mesterhus, 2.13.36

Dameklassen:

1. Borhild Løvset, Orkla CK, 2.30.43

2. Camilla Hott, Råholt CK, 2.31.55

3. Berit Gjelten, CK Victoria – Team Trek Mesterhus, 2.32.12  

For mer informasjon, ta kontakt med: 

Olve Norderhaug, rittleder Trysilrittet, telefon 992 42 305 eller e-post: olve@trysil.com. 

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark om sommeren. Vi har 700 000 gjestedøgn, 845 000 skidager, 67 bakker, 31 heiser, 100 km med langrensløyper i Trysilfjellet og totalt over 500 km i Trysil kommune og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge