Gå videre til innhold
Slik så det ut i fjor like før åpningen av årets langrennssesong. Foto: Fredrik Otterstad
Slik så det ut i fjor like før åpningen av årets langrennssesong. Foto: Fredrik Otterstad

Pressemelding -

Nå starter skisesongen i Trysil

Lørdag 26. oktober kan Trysil garantere 6,5 kilometer med langrennsspor i høy kvalitet. Til tross for rekordvarm sommer har den lagrede snøen klart seg bedre enn forventet.

Det er fjerde året på rad at Trysil tilbyr en garantert tidlig start på langrennssesongen. Satsingen på treningssegmentet har gitt de ønskede resultatene, og fyller senger i en periode hvor det historiske sett har vært lite gjester i Trysil.

- Trening på kunstsnø er blitt et svært populært tilbud. I perioden vi tilrettelegger med «tidligsnø» fra 26. oktober til 16. desember, har vi hatt en vekst i antall treningsdager på 34 prosent de tre siste årene, forteller Johan Swärd, daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag. - Langrennsarenaen er i ferd med å bli fullbooket på noen tidspunkter. I fjor ble det booket totalt 14.650 treningsdager på arenaen i tidligsnøperioden. I år er det allerede forhåndsbooket over 10.000 treningsdager.

Mer snø enn forventet

I år har lagring av snø vært svært vellykket. Aldri før har det blitt kjørt ut så mye lagret snø i og rundt langrenns- og skiskytterarenaen som i år.

- Vi er fornøyde med at vi sitter igjen med hele 24.700 kubikkmeter med snø fra de 35.000 kubikkmeterne vi pakket inn i vinter. Snøen har holdt seg så bra delvis på grunn av permafrosten som vi har klart å opparbeide på snølagringsplassen vår. Den gjør at snøen holder seg bedre nå enn de første årene vi lagret snø. Vi har også erfart at en varm og tørr sommer er bedre enn en våt en, forteller Swärd.

Høy kvalitet

Mye snø og bedre underlag gjør at tidligsnøproduktet i Trysil når nye høyder. Det blir både lengre langrennsløyper og et helt nytt langrennsspor i år som gir mer variasjon i treningen.

- Vi har mange store treningsgrupper og landslag som kommer tilbake hvert år. I tillegg ser vi at stadig flere får øyene opp for Trysil som treningssted på snø. De setter pris på kvaliteten på løypene, variasjonen i terrenget og bomuligheter rett ved langrennsarenaen, sier Swärd. – I tillegg så legger vi til rette for skilek og aktiviteter på langrennsarenaen vår, i håp om å bidra med å rekruttere flere til langrennssporten. Det setter særlig langrennsklubbene som kommer hit pris på.

Fra sykkel til langrenn

Trysil har akkurat avsluttet en veldig god sykkelsesong. Destinasjonen har ingen stille perioder lenger. Sommersesongen går rett over i vintersesongen, noe som lagret snø gir muligheter for.

- Når sykkelen pakkes bort i midten av oktober, graver vi fram snøen igjen for å lage 6,5 kilometer langrennsspor. Og når kuldegradene kommer så produseres det snø igjen for å sikre en så tidlig start på alpinsesongen som mulig. Det er ingen tvil om at vi har klart å skape en helårsdestinasjon, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

For mer informasjon:

Ta kontakt med Johan Swärd, daglig leder i Trysilfjellet Utmarkslag, telefon 95 75 80 64/johan@trysil.com eller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22/gudrun@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850.000 gjestedøgn, 28.000 senger rundt Trysilfjellet, over 919.000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 53.000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 40 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge