Gå videre til innhold
Enda enklere å ta seg til Norges største skianlegg. Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil
Enda enklere å ta seg til Norges største skianlegg. Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil

Pressemelding -

Nye internasjonale flyruter for Scandinavian Mountains Airport

SAS er neste flyselskap ut som lanserer flyruter til Scandinavian Mountains Airport. Den 28. desember begynner de å fly fra London, og dagen etter fra København og Aalborg, til den nye flyplassen som er plassert midt mellom Trysil og Sälen, Norges og Sveriges største skisteder.

De første internasjonale rutene for Scandinavia Mountains Airport ble i dag lansert av SAS.

- Dette er en veldig spennende nyhet som vi har ventet på. Det svenske, danske og britiske markedene er viktige for oss, og nå vil de kunne ta seg til Trysil på en enda enklere og raskere måte. Disse markedene blir enda viktigere for oss fremover, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Se de første rutene som ble lansert for Scandinavian Mountains Airport

Slik så flyplassområdet ut før snøen la seg i fjor høst. Foto: Scandinavian Mountains Airport

Åtte timer kortere reisetid

28. desember går første flyet fra London/Heathrow til Scandinavian Mountains Airport, som hver lørdag skal fylle Norges og Sveriges største skisteder med britiske skigjester. Den 29. desember åpner ruten fra København, som skal gå torsdager og søndager. Samme dag starter ruten fra Aalborg som skal trafikkeres søndager.

- Det er utrolig gledelig å kunne presentere de første internasjonale flyrutene til flyplassen vår. Reisetiden til våre skiområder bli for eksempel åtte timer kortere for en familie fra Københavns-området som vil besøke oss. Med ruten fra England åpnes et helt nytt marked som det skal bli spennende å følge, sier Gunnar Lenman, administrerende direktør i Scandinavian Mountains Airport. Korte fly- og transfertider i kombinasjon med et førsteklasses alpint familieprodukt gir oss en stor fordel på markedet for skiferier. Med hensyn til miljøet kjennes det ekstra bra at SAS flyr strekningene med den mest moderne flytypen på markedet, A320Neo, som har lave støy- og utslippsnivåer. 

Se pressemeldingen fra Scandinavian Mountains Airport her

Emner

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 53 200 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge