Gå videre til innhold
Slik så flyplassområdet ut før snøen la seg i fjor høst. Foto: Scandinavian Mountains Airport
Slik så flyplassområdet ut før snøen la seg i fjor høst. Foto: Scandinavian Mountains Airport

Pressemelding -

Første flyruter for Scandinavian Mountains Airport er klare

Det svenske flyselskapet BRA er først ut med å lansere flyruter mellom den nye flyplassen Scandinavian Mountains Airport (SCR) og fem destinasjoner.

22. desember 2019 åpner Scandinavian Mountains Airport, flyplassen som vil ligge midt mellom Norges og Sveriges største skisteder, Trysil og Sälen. I dag ble det offentliggjort at BRA er første flyselskapet ut som lanserer at de skal operere ruter mellom Scandinavian Mountains Airport og Stockholm/Bromma, Gøteborg, Malmø, Ängelholm og Växjö.

- Dette har vi ventet lenge på og endelig er de første flyrutene klare. Den nye flyplassen gjør at det blir lettere for gjester å komme til Trysil. Nå kan gjestene våre besøke oss oftere på en raskere og mer effektiv måte, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Enda flere internasjonale gjester

I dag er over 70 prosent av Trysils kommersielle vintergjester fra utlandet. Med åpningen av den nye flyplassen får 200 millioner mennesker en reisetid til Trysil-regionen innenfor fire timer.

Trysil Alpine Lodge er et av de største prosjektene for å utvikle flere senger i Trysil. Foto: Illustrasjon

- Scandinavian Mountains Airport setter Trysil på reisekartet på en helt annen måte. Det gir fremtidstro, sier en optimistisk Sanaker Lohne. Næringsaktørene i Trysil sier de vil investere 3,7 milliarder frem mot 2030 for å utvikle destinasjonen for fremtiden. Dette gir grunnlaget for å øke kapasiteten, forbedre opplevelsene og kvaliteten.

Fly fremfor bil

Det svenske flyselskapet BRA har sett en vekst i etterspørselen etter flyreiser til fjelldestinasjoner de de siste årene.

- Det å være det første flyselskapet til en helt ny og unik flyplass som den i Sälen/Trysil blir virkelig spennende, og jeg håper mange kommer til å se fordelene med å ta klimakompensert fly direkte til skibakkene fremfor mange timer i bil, sier Ulrika Matsgård, kommersiell sjef for BRA.

Administrerende direktør i Scandinavia Mountains Airport, Brett Weihart, understreker at det kommer enda flere internasjonale flyruter i nær fremtid.

- Det er veldig gledelige å kunne presentere de første flyrutene, og det skal bli like gøy og snart få offentliggjøre de første utenriksrutene. Sluttforhandlingene pågår med flere store flyselskap. Billettsalget starter innen kort tid gjennom de etablerte salgskanalene, sier Weihart.

Korta fakta om Scandinavian Mountains Airport - Sälen/Trysil

  • Flyplassen ligger på grensen til Norge og er den første som bygges i Sverige på 20 år
  • Helt privateid av 33 foretak
  • Terminalbygningen har fire gater og inneholder bl.a. kafé, taxfreebutikk og shops
  • Skal forsyne Sveriges og Norges største skisteder med internasjonale gjester
  • Transfertid til Trysil er 40 minutter
  • Regionen er Skandinavias største vinterdestinasjon. I Trysil finnes det pr. dags dato 28 000 senger rundt Trysilfjellet, 31 heiser og 68 skibakker.
  • Flyplasskoden til Scandinavian Mountains Airport er SCR

For mer informasjon:

Ta kontakt med Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22/gudrun@trysil.com eller Ulrika Matsgård, kommersiell chef BRA på telefon +46 (0)70 699 49 49/ulrika.matsgard@flygbra.se, Brett Weihart, vd, telefon +46 (0)76 628 96 94/brett.weihart@scandinavianmountains.se, Anders Bjernulf, tf. kommunikationschef, telefon +46 (0)70 237 95 00/anders.bjernulf@scandinavianmountains.se.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 53 200 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge