Følg Destinasjon Trysil

PRESSEINVITASJON - offisiell åpning av Trysil Bike Arena

Pressemelding   •   jun 12, 2015 07:45 CEST

19. juni inviterer vi pressen til Trysil for offisiell åpning av vårt nye fyrtårnsprodukt Trysil Bike Arena. Pressen får en liten innføring i vårt stisykkelprosjekt som skal gjøre Norges største skisted til Skandinavias største stisykkeldestinasjon om sommeren. Det blir mulighet for en guidet sykkeltur, og så er det offisiell åpning av nybygde sykkelstier kl. 17.00.

Skandinavias største sykkeldestinasjon

Trysil har satt seg som mål å bli Skandinavias største stisykkeldestinasjon gjennom stisykkelprosjektet Trysil Bike Arena, som startet i fjor. Det er ikke uten grunn at stisykling skal bli fyrtårnet i Trysil. Det er et marked i sterk vekst, og nå selges det flere terrengsykler enn alpinski i Norge. 

Til nå er det investert 3,5 millioner kroner i stisykkelprosjektet i Trysil, og fredag 19. juni skal endelig sommerens store nyhet åpnes; 10 km med nybygd sti. 

I den forbindelsen ønsker vi å invitere pressen til en sykkeldag i Trysil. Tidspunktet er bra for samme helg arrangeres Utflukt, Norges største stisykkelfestival i Trysil. Det vil si at bygda, skogen og fjellet vil være fulle av stisyklister. Det blir derfor mulighet til og virkelig få et inntrykk av sykkelbygda Trysil.

Program for pressen 19. juni:
12.00: Registrering ved Trysil turistsenter
12.30: Lunsj og informasjon om Trysils stisykkelsatsing
14.00: Guidet sykkeltur (krever ingen forkunnskap, og det er mulig å låne sykkel/hjelm)
17.00: Åpning av Trysil Bike Arena og nybygd sti (Ordfører i Trysil Ole Martin Norderhaug, fylkesråd Per Gunnar Sveen og turistsjef Gudrun Sanaker Lohne deltar)

Påmeldingsfristen er onsdag 17. juni til gro@trysil.com.

Det vil være mulighet for billig overnatting. 

For mer informasjon, ta kontakt med 

Gro Kveldro Bruksås, PR-ansvarlig i Destinasjon Trysil, telefon 46 82 66 74 eller e-post gro@trysil.com. 


Fakta om Trysil Bike Arena

Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører har utviklet en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet har fått navnet Trysil Bike Arena. Planen er utarbeidet i samarbeid med franske Bike Solutions, et av de ledende konsulentselskapene for stisykkel i Europa. Utviklingen av stisykkeltilbudet vil bli fyrtårnet og reiseanledningen Trysil har manglet om sommeren og høsten. Totalt skisserer masterplanen en mulig utbygging med en kostnadsramme på 25 millioner kroner, men dette er avhengig av at mange aktører støtter prosjektet med midler. Satsningen vil kunne gi 50-100 000 nye kommersielle gjestedøgn, som gir effekter i form av omsetning på 40-80 millioner kroner og 40-80 nye årsverk

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark om sommeren. Vi har 700 000 gjestedøgn, 845 000 skidager, 67 bakker, 31 heiser, 100 km med langrensløyper i Trysilfjellet og totalt over 500 km i Trysil kommune og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.