Gå videre til innhold
Mye folk og god stemning på fjorårets Trysil Skimaraton
Mye folk og god stemning på fjorårets Trysil Skimaraton

Pressemelding -

Rekordår for Trysil Skimaraton

Trysil Skimaraton har hatt en vekst i antall påmeldte de siste årene, og årets renn er ingen unntak. Mye tyder på at det populære seedingrennet til både Birken og Vasaloppet slår deltakerantall fra i fjor.

- Vi ligger over fjoråret i antall påmeldte hittil. Mye tyder på en økning sammenlignet med i fjor da 570 stod på startstreken, forteller Per Ola Haugen som er påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton.

Snøsikre Trysil

Det er nok flere grunner til at Trysil Skimaraton er blitt så populært. At Trysil er snøsikkert og har høy kvalitet på løypene, er nok en av hovedgrunnene.

- Forholdene er helt topp nå. Det er masse snø, og løypemannskapet har gjort klar noen fantastiske trikkeskinner. Vi har faktisk aldri hatt mer snø i Trysil Skimaratons 19-årige historie enn nå i vinter, sier Haugen.

Se status fra løypene her: 


Bra føre gir grunnlag for løyperekord

Skimaraton kan skilte med bra premiering, både for eliteløpere og for øvrige deltakere. Og med de gode forholdene ligger alt til rette for nye løyperekorder.

- Vinneren kan få med seg hele 8000 kroner, dersom blant annet løyperekorden slås. Løyperekordene både i dame- og herreklassen ble tatt i fjor. Marie Renèe Sørum Gangsø satte ny løyperekord på tiden 2:12:15, hele fem minutter foran den gamle rekorden. Og i herreklassen satte Karstein Johaug Jr. ny rekord med tiden 1:47:12, nesten 10 minutter foran løyperekord i herreklassen, smiler Haugen. - Et insidertips er at Trysil Skimaraton ofte gir gode seedingresultater.

Populært med halvmaraton

Som et ledd i å få flere deltakere til årets Trysil Skimaraton kan arrangøren i år tilby en halvmaratondistanse.

- Denne distansen vil være relativ enkel med få høydemeter, og den vil gå gjennom flott terreng i skog og åpne myrpartier. Vi ser nå at det er flere nye deltakere som har meldt seg på denne distansen. Det er vi svært fornøyd med. Vi ønsker jo at så mange som mulig skal få lov til å oppleve den magiske stemningen som oppstår under Trysil Skimaraton, forteller Haugen.

For mer informasjon, ta kontakt med

Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton, telefon 95 02 90 63 eller e-post kontaktoss@trysilskimaraton.org. 

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 40 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 40 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge