Gå videre til innhold
Både herrevinneren Karstein Johaug Jr. og damevinneren Marie Renèe Sørum Gangsø satte nye løyperekorder i fjorårets renn.
Både herrevinneren Karstein Johaug Jr. og damevinneren Marie Renèe Sørum Gangsø satte nye løyperekorder i fjorårets renn.

Pressemelding -

Trysil Skimaraton vil bli større

Påmeldingen til et av Østlandets største turrenn, Trysil Skimaraton, er i gang. Nytt av året er tidenes vervepremie og en helt ny distanse som skal lokke enda flere deltakere til rennet. 

Trysil Skimaraton går av stabelen for 19. gang den 17. februar 2018. Det populære seedingrennet til Birkerbeinerrennet og Vasaloppet ønsker i år å tiltrekke seg flere deltakere

- Vi ser at vi har utviklingsmuligheter, så i år utvider vi Trysil Skimaraton med en halvmaratondistanse. Dette tror vi vil bidra til å lokke flere deltakere til rennet. Halvmaratondistansen vil være relativ enkel med få høydemeter, og gå i flott terreng i skog og åpne myrpartier, sier påmeldingsansvarlig Per Ola Haugen i Trysil Skimaraton.

Snøsikkert og bra løypeprofil

Mange turrenn på Sør-Norge ble i fjor avlyst på grunn av snømangel. Trysils snøsikkerhet gjør at dette aldri har vært noe problem for turrennet som arrangeres i grenda Østby i Trysil kommune.

- Vi har heldigvis hatt veldig fine forhold de siste årene. Tilbakemeldingene fra deltakerne på rennet er at det er god kvalitet på løypa, i tillegg til at den holder en veldig god profil. Et insidertips er at Trysil Skimaraton ofte gir gode seedingresultater, smiler Haugen. – I tillegg legger Østby Idrettslag stolthet i å skape en best mulig ramme for alle som tar turen til Østby for å gå Trysil Skimaraton.

Tidenes vervekonkurranse

Trysil Skimaraton har blitt et populært renn, og i fjor hadde turrennet en økning i på 10 prosent i antall deltakere sammenlignet med 2016.

- Vi ønsker selvfølgelig at flere skal oppleve dette flotte skirennet som går gjennom ei fantastisk bygd. Vi kjører derfor en vervekonkurranse i 2018 der den som verver flest deltakere vinner 10 års gratis deltakelse i rennet. Det trekkes også en tilsvarende premie blant alle de som verver, forteller Haugen.

Se film fra fjorårets renn: 

For mer informasjon, ta kontakt med

Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton, telefon 95 02 90 63 eller e-post kontaktoss@trysilskimaraton.org. 

Related links

Emner

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 40 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 40 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge