Gå videre til innhold
Rekordpåske i Trysil

Pressemelding -

Rekordpåske i Trysil

Trysil har akkurat gjennomført tidenes påske. Været har vært knall, føret enda bedre og aldri før har det vært flere påsketurister i Trysil.

Påske er best på fjellet. Det har tusenvis av påsketurister i Trysil fått oppleve i år.

- Vi er strålende fornøyd med årets påske. Vi har hatt en fantastisk økning på hele 32 % i antall gjestedøgn, sammenlignet med påsken i fjor. Det har faktisk aldri vært så mange turister i Trysil i påsken, som i år. Så det meldes om fulle overnattingssteder og påskerekorder fra alle kanter. Det er moro, sier Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil.

Utlendingene har oppdaget påskefjellet

Trysil fikk påfyll med snø like før påsken. Det har gjort at påsketuristene har kunnet boltre seg i fantastiske skiforhold, både i alpinbakkene og i langrennssporene.

- Vi har hatt en veldig stor andel med utenlandske gjester i Trysil i påsken, flere enn tidligere år. Det er spesielt økning i det danske, tyske og engelske markedet. Engelskmenn og tyskere kommer til Trysil i påsken på grunn av snøsikkerheten. I det danske markedet ser vi en vridning fra bypåske til fjellpåske. Vi har fått tilbakemeldinger fra flere utenlandske gjester som er imponert over skiforholdene her i påsken, forteller Lohne.

Ingen kaotiske tilstander

Til tross for at rekordmange har besøkt Trysil i påsken, meldes det ikke om kaotiske tilstander.

- Matforretningene i Trysil er de som merker størst handelstrafikk. Flere melder om omsetningsrekord på enkelte dager i påsken, men ingen gikk tom for verken appelsiner eller Kvikk-Lunsj, forteller Stine Akre, leder i Trysil sentrumsforening. - Butikkene i Trysil har hatt åpen hele påsken, i tillegg til at det står god planlegging bak et slikt vanvittig mottak av påsketurister. Derfor har det virket mindre kaotisk i butikkene i år, sammenlignet med tidligere år. Det hjelper selvfølgelig på at alle matforretningene i Trysil enten har utvidet, bygget nye butikker eller pusset opp lokalene sine.

6300 påskelunsjer

Restaurantene i Trysil kan også melde om en veldig bra påske. Noen aktører kan rapportere om en omsetningsøkning på 50 prosent, sammenlignet med påsken i fjor.

- Vi har hatt svært mange glade og fornøyde matgjester i påsken. Det fine været førte til at uteserveringene har vært helt fulle, og det har kanskje gått en del enklere mat enn tidligere, som pølser og hamburgere. På Knettsetra har det vært innom mellom 15 000 og 20 000 gjester i løpet av påskeuken og det er solgt 6 300 lunsjer, forteller Bjarte Wigdel, leder i Trysil restaurantforeningen og daglig leder av Knettsetra.

Ikke bare ski i påskeferien

Selv om påskeferie på fjellet betyr ski for mange, så kan også aktivitetsbedriftene i Trysil se tilbake på en rekordpåske. Mange har benyttet påsken til å for eksempel prøve hundekjøring. Mountain King sledehund kennel har hatt en enorm økning i antall gjester.

- Vi har hatt i gjennomsnitt seks sleder på hver tur i påsken. Og det har vært fullt hos oss fra tirsdag til påskeaften. Det er moro at flere velger å gjøre også andre aktiviteter i påskeferien. Hundekjøring kan sikkert være et fint avbrekk fra påskeskirenn og afterski, smiler Terje Bråthen, eier av Mountain King sledehund kennel.

Tre uker til med ski og vinter

Vinteren er slett ikke over i Trysil. Denne uken har svenskene inntatt Trysil med sin ”svenskepåske”.

- Vi har over 20 000 kommersielle, svenske gjestedøgn i Trysil denne uken. Så det er absolutt ikke ”stille etter stormen” i Trysil nå. Så går det slag i slag med sesongavslutning i to etapper, først Trysilsmellen 17. til 19. april. Så er det siste helg med skikjøring i Fageråsen som avsluttes med Ski out – Bike in 24. til 26. april, forteller Lohne. 

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22 eller e-post gudrun@trysil.no.

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark om sommeren. Vi har 700 000 gjestedøgn, 845 000 skidager, 67 bakker, 31 heiser, 100 km med langrensløyper i Trysilfjellet og totalt over 500 km i Trysil kommune og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge