Gå videre til innhold
Sykkelfest i Trysil sentrum!
Sykkelfest i Trysil sentrum!

Pressemelding -

Sterkt elitefelt for årets Trysilrittet

Trysil gjør seg klar for nok en sykkelhelg, og neste arrangement ut er terrengsykkelrittet, Trysilrittet. Det meldes om et sterkt elitefelt for årets Trysilrittet som går av stabelen 1. til 3. juli. Trysilritt-helgen har hele fem ritt på programmet.

Sykkelfest for hele familien

Trysilrittet går inn i sitt syvende år, og også i år finner man sykkelritt som passer for alle, enten man er eliterytter, mosjonist, ungdom eller man rett og slett vil ta med familien og sykle ritt.

- Trysilrittet er en helhetlig ritthelg. Vi går knallhardt ut med Topprittet på fredag hvor man skal bryne seg på 917 høydemeter fordelt på 13 km. Tikker man inn på under en time inkluderes man i den eksklusive Timesklubben. Hovedrittet på lørdag, Trysilrittet 75, har litt mer terreng enn Birkebeinerrittet, men det er ikke noe ekstremritt. Det passer for alle terrengsyklister, forteller rittleder Olve Norderhaug.

Nytt av året er mer fokus på Ungdomsrittet. Start og mål for ungdommene er flyttet til Trysil sentrum. I sentrum går også Familierittet og Valles Barneritt på lørdag.

- Vi forventer masse folk, god stemning og sykkelfest i Trysil sentrum denne helgen, sier Norderhaug.

Proffe landeveissyklister sykler Trysilrittet

Årets Trysilrittet stiller med et sterkt elitefelt og mange av dem er landeveissyklister. Carl Fredrik Hagen, som vant den første offisielle utgaven av Trysilrittet 75 som 19-åring tilbake i 2010, er en av helgens store favoritter. Han er en målrettet perfeksjonist som de siste årene har herjet i nasjonale terrengsykkelritt. Nå har han startet en proffkarriere som landeveissyklist.

- Vi er akkurat ferdig med landeveissesongen. Jeg har derfor lagt inn Trysilrittet som et ledd i sommertreningen. Det skal bli gøy å sykle terrengsykkelritt igjen. Målet er å sette fart på feltet og selvfølgelig vinne, sier en selvsikker Hagen. - Jeg går for å slå noen rekorder også, i alle fall på fredagens toppritt.

I damefeltet stiller en nybakt Norgesmester, Miriam Bjørnsrud. Hun skal blant annet konkurrere mot favoritten Berit Gjelten, som har vunnet Trysilrittet flere ganger.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Olve Norderhaug, rittleder Trysilrittet, telefon 992 42 305 eller e-post: olve@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge