Følg Destinasjon Trysil

Tidenes vintersesong i Trysil

Pressemelding   •   mai 21, 2015 06:15 CEST

Trysil kan se tilbake på tidenes vintersesong med en oppgang i antall gjestedøgn på hele tolv prosent. Det er første gang i historien at Trysil har over 700 000 gjestedøgn vinterstid.

Passert flere milepæler

Det våres i Trysil, og bygda gjør seg klar til å ta i mot sommergjestene. Men først skal vinteren oppsummeres. Rapportene viser at flere milepæler er passert gjennom vinteren.

- Det har vært en god sesong med mye snø og mye godt vær. I tillegg ser vi at vi har hatt en rekordhøy økning i antall gjestedøgn på tolv prosent, sammenlignet med vinteren i fjor. Vi har hatt hele 706 969 kommersielle gjestedøgn fra november til april, forteller en glad turistsjef i Trysil, Gudrun Sanaker Lohne.

Svensker og briter øker mest

Trysil har lenge vært en internasjonal skidestinasjon, og i år tok utlendingene til og med over Trysil i påsken. For først gang i historien ble det rapportert om flere kommersielle utenlandske påskegjester enn norske. I tillegg inntok britene Trysil, og erklærte at Trysil var et bedre alternativ enn Alpene.

- Det har skjedd en del endringer i markedene gjennom vinteren. Det er fortsatt flest dansker i Trysil om vinteren (32 %), men svenskene ligger nå tett etter med en andel på 30 %, noe som tilsier en økning i antall svenske gjestedøgn på 22 %. Det britiske markedet er forholdsvis nytt for oss, men vi ser at de allerede står for 3 % av gjestedøgnene i Trysil, og det er en økning på hele 39 %, sammenlignet med fjoråret.

Bookinger for neste vinter strømmer på

Nordmenn, som er kjent for å bestille feriene sine sent, opplevde ved flere anledninger i vinter å gå glipp av drømmeforhold i Trysil.

- Det kom nok som et sjokk på mange at det var fullt i Trysil når de skulle bestille feriene sine. Det ser ut som at noen har tatt læring fra dette, for nå strømmer det på med bestillinger til ferieperiodene for neste år, forteller Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i Skistar Trysil. –Vi kan se tilbake på en strålende vintersesong, men endelige tall fra oss presenteres i forbindelse med kvartalsrapport for tredje kvartal som kommer 18. juni, sier Backe-Viken.

På god vei mot 2020

For Trysil er vekst en viktig del av reiselivsstrategien for 2020, og det er de internasjonale markedene som er mest attraktive.

- Vi er på god vei til å innfri målene i reiselivsstrategien for 2020, som sier at vi skal ha 800 000 gjestedøgn vinterstid. Den nye flyplassen, som skal ligge midt mellom Trysil og Sälen og etter planen skal åpnes desember 2017, vil hjelpe til med å føre oss til målet. Flyplassen vil gi oss tilgang på et europeisk marked på 200 millioner mennesker som bare befinner seg et par timers flytur unna, sier Sanaker Lohne.

Fakta om gjestedøgnene i Trysil

Fordeling markeder i Trysil:

  • 32 % dansker, 229 369 gjestedøgn, økning på 12 % fra i fjor
  • 30 % svensker, 214 530 gjestedøgn, økning på 22 % fra i fjor
  • 26 % nordmenn 181 024 gjestedøgn, økning på 2 % fra i fjor
  • 3 % briter 17 440 gjestedøgn, økning på 39 % fra i fjor.
  • 3 % tyskere, 22 095 gjestedøgn, økning på 18 % fra i fjor

Februar og mars er månedene med fleste gjestedøgn i Trysil, med over 186 000 i hver måned.

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22 eller e-post gudrun@trysil.com.

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark om sommeren. Vi har 700 000 gjestedøgn, 845 000 skidager, 67 bakker, 31 heiser, 100 km med langrennsløyper i Trysilfjellet og totalt over 500 km i Trysil kommune og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysils reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.